Pršut Agro Maleš iz Mirlović Zagore šampion Nacionalnog sajma u Sinju

- 20. listopada 2020.

Pršut pršutane Agro Maleš iz Mirlović Zagore okitio se titulom šampiona na ovogodišnjem 15. po redu Nacionalnom sajmu pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda ‘Sinj 2020.’

Na ocjenjivanje je ove godine pršute donijelo 6 pršutara. Zlatnu plaketu kvalitete Dalmatinskog pršuta dobili su još MTO Mrki iz Pakova Sela, Pršutana Pupačić iz Kostanja, OPG Ankica Poljak Glavice i Mesnice Market Žužić s Krka.
Priznanje i nagrade uručile su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, direktorica PC Sinj Ana Barać i Mary Ann Cipetić Rukavina, koordinatorica edukacijskog dijela programa na ovom sajmu.

Vlasnik šampionskog pršuta Mile Maleš kako je kako im je ovo značajan uspjeh na koji su ponosni:
– ‘Do sada sam dolazio na sajam kao predstavnik Vajde iz Čakovca i osvajali smo značajna priznanja. Po prvi puta dolazimo kao AGRO MALEŠ i odmah šampion. Mi u našoj proizvodnji imamo godišnje između 4 i 5 tisuća pršuta. Sve to proizvodimo, obrađujemo, sušimo i čuvamo na tradicionalni način kao i naši stariji. Ovaj rezultat daje nam poticaj za još bolji rad i u pogledu kvalitete i kvantitete naših pršuta’, kazao je Mile Maleš.

Prigodno su se u svojim govorima okupljenima obratili Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj, organizatora sajma, koja je zahvalila svima koji su došli na sajam u ovim složenim vremenima praćeni koronavirusom.

Zatvarajući sajamsku manifestaciju, gradonačelnica Križanac kazala je da je ova manifestacija u mnogim elementima značajna za Sinj. Zaželjela je svima još više uspjeha u radu i proizvodnji pršuta i ostalih proizvoda te da i iduće godine dođu u Sinj.

U prigodnom dijelu programa nastupili su članovi KUD-a Lika iz Ličkog Osika.

U prijepodnevnim satima održano je nekoliko zanimljivih edukativnih predavanja, a svakako je najznačajnija ona za mlade ‘Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih’, u organizaciji GTF-Inicijativa za održivi rast Zagreb.

KUD Cetina iz Sinja za sve posjetitelje prikazala je rukotvorine, običaje i hranu kako se nekada radilo i živjelo u cetinskom kraju.

Pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i,Ministarstvo turizma i sportate Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Organizator ovog događaja je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.

Sukladno aktualnoj situaciji zbog COVID 19, Nacionalni sajam pršuta koji se trebao održati u travnju, dobio je ovaj novi termin i održan je u suradnji s preporukom struke, Stožera civilne zaštite Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian