Posebna priznanja Grada Drniša uručena Mariju Vukušiću, Anti Tošiću i Luki Bukarici

- 20. listopada 2020.

Mario Vukušić, Ante Tošić i Luka Bukarica danas su od Grada Drniša dobili Priznanje za posebna sportska dostignuća koja su im uručili gradonačelnik Drniša Josip Begonja i direktorica drniške turističke zajednice Ivana Menđušić.

Naime, Luka Bukarica je u lipnju izveo podvig Everesting tako što je po makadamskom putu brdskim biciklom po Promini odvozio visinu od 8848 metara, koliko je visok Mount Everest po kojem je podvig i nazvan. Prvi je u Hrvatskoj koji je uopće takvo nešto izveo. Za to mu je bilo potrebno 21 sat, šest minuta i 56 sekundi.

Mario Vukušić i Ante Tošić pohodili su u srpnju Alpe.

Ante Tošić ispenjao je vrh Matterhorn 4478 m, Leone grebenom, a Mario Vukušić Mont Blanc 4810 m. Bio je to prvi put da je netko iz PD Promina na Matterhornu i nakon 22 godine na Mont Blancu.

Najjednostavniji su veliki ljudi, oni su uvijek skromni i samozatajni. Možda je tajna u tome što su takvi ljudi svojim najvećim dijelom okrenuti sebi.

Mario, Ante i Luka ne misle za sebe da su ostvarili baš nešto toliko hvale vrijedno. A jesu.

Na pitanje od kuda ljubav prema planini i koji su njegovi motivi Mario Vukušić nam je kazao:

 

Bila je to četveročlana ekipa kazao nam je samozatajni Ante Tošić, koji voli đirat po planinama, malo brže nego prosječni planinari:

 

Luka je član biciklističkog kluba Petar Svačić iz Drniša  a nama je danas kazao:

 

Njih troje Mario Vukušić, Ante Tošić i Luka Bukarica danas su dobili priznanje Grada Drniša za posebna sportska dostignuća koja im je uručio gradonačelnik Josip Begonja i zahvalio se na promociji Drniša u svijetu a direktorica drniške turističke zajednice Ivana Menđušić – najavila je putopisne radionice putem kojih će Mario, Ante i Luka široj javnosti uskoro ispričati svoje priče.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background