Prominski vijećnici traže ispitivanje zakonitosti rada Općine Promina

- 21. listopada 2011.

Zbog narušenih odnosa između načelnika i općinskog vijeća, sinoć je na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Promina deset vijećnika jednoglasno odlučilo da se pokrene cjelokupni nadzor zakonitosti rada u Općini.

U usvojenom zaključku stoji da zbog narušenih odnosa između predstavničkog i izvršnog tijela u Općini Promina, Općinsko vijeće traži od Ministarstva uprave pokretanje cjelokupnog nazora  zakonitosti rada u ovoj općini.

To je bila središnja rasprava na sinoć održanom Vijeću, na kojem su vijećnici ujedno donijeli i Odluku da se ukida naknada zamjeniku načelnika Općine Promina koja se do sada obračunavala umnoškom koeficijenta od 0,27 i osnovice za državne  dužnosnike.  Odnosno naknada je mjesečno iznosila 1.500 kuna .

Zamjeniku načelnika Daliboru Džaji naknada se ukida među ostalim i zato što se ne odaziva na pozive Općinskog vijeća. Ni sinoć sjednici nisu nazočili ni načelnik općine Paul Cota ni njegov zamjenik Džaja. Prominski vijećnici su sinoć donijeli i Odluku o izmjeni odluke o komunalnom doprinosu te izmjene odluke o potpisivanju financijskih dokumenata i pravu raspolaganja sa žiro računa općine.

promina1

FOTOGRAFIJA: ARHIVA RADIO DRNIŠA


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian