Priprema se proslava 40. obljetnice drniških tamburaša

- 23. rujna 2015.

Foto: Tamburaški orkestar "Krsto Odak"

Tamburaški orkestar “Krsto Odak” puna četiri desetljeća vrijedan je promotor svoga grada i kraja, priprema se za proslavu ovog velikog jubileja. Drniš je mnogo toga izgubio u zadnjih par desetljeća, ali na sreću unatoč ratu, progonstvu, depopulaciji i gospodarskom siromaštvu znao je sačuvati svoje tamburaše. Početkom listopada velikim slavljeničkim koncertom uz 40. obljetnicu rada obilježit će i 50 godina od smrti skladatelja Krste Odaka čije ime nose.

Današnji tamburaški orkestar “Krsto Odak” djeluje kontinuirano od 1975. godine. Kroz 40 godina rada, u orkestru je sviralo oko 400 mladih Drnišana u dobi od 10 do 19 godina, danas ih je 30. Na čelu orkestra sve ove godine je dirigentica, profesorica Milka Tomić, koja je mlade svirače okupljala i u progonstvu, a ratna stanka trajala je samo godinu dana dok se nisu nabavili novi instrumenti. Tamburaši zajedno sa svojom voditeljicom najtrofejniji su drniški glazbenici, nagrađeni nizom zlatnih i srebrenih plaketa “Pajo Kolarić”, nagradama za najbolje izvedene praizvedbe, dobitnici su i plaketa “Dr. Josip Andrić” od Društva hrvatskih skladatelja, te nagrada Grada Drniša, a ove godine i Plakete Šibensko-kninske županije.

Orkestar će 40 godina postojanja navršiti 15. listopada 2015. godine, a proslavu pod pokroviteljstvom Grada Drniša najavljuju za 10. listopada u 19 sati, velikim koncertom u sportskoj dvorani drniške osnovne škole, uz orkestre prijatelje drniških tamburaša, te druge goste. Iz tamburaškog orkestara “Krsto Odak” pozivaju bivše tamburaše i sve građane da im se priključe na ovom velikom slavlju.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background