Prezentacija natječaja “Naš doprinos zajednici” održana u maloj gradskoj vijećnici

- 24. rujna 2015.

Foto: Josip Živković

U organizaciji Zaklade Kajo Dadić i udruge “Mi” iz Splita u maloj gradskoj vijećnici održana je prezentacija natječaja “Naš doprinos zajednici” koji Zaklada Kajo Dadić provodi u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Cilj je natječaja financijska podrška građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama na području dalmatinskih županija i Like.
– Ono što je drugačije u ovom natječaju, u usporedbi s drugima, je mogućnost prijave ustanova, ali onih koje su u državnom vlasništvu. To su škole, vrtići, domovi (đački, umirovljenički), muzeji, knjižnice, … I, naravno, udruge koje su sastavni dio civilnog društva, izjavila je za Radio Drniš Stefana Došen, programska suradnica u Zakladi.
Iz Zaklade su na ovaj način željeli kandidatima pojasniti pravila prijavljivanja te im obratiti pozornost na moguće pogreške u prijavama, kako bi se iste izbjegle.

O osnutku i svrsi postojanja zaklade Došen kaže: “Zakladu Kajo Dadić osnovala je Udruga “Mi” 2004. godine iz zahvalnosti privatnom donatoru po kojem zaklada i nosi ime i od te godine djelujemo. Jedna od zakladnih svrha, ujedno i želja gospodina Kaje Dadića, je financiranje učenika slabijeg imovinskog statusa, ali osim toga, razlog današnjeg dolaska ovdje u Drniš je i razvoj organizacija civilnog društva odnosno razvoj same zajednice. Osim toga bavimo se i razvojem filantropije i humanitarnim djelovanjem”.

Natječaj je raspisan 15. rujna, a prijave traju do 15. listopada 2015.
Više informacija možete dobiti na službenim stranicama Zaklade: www.zaklada-dadic.hr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background