Ženski nogomet zaludio Mirlović Zagoru, u godinu dana do prve lige!

- 23. rujna 2015.

Foto: ŠibenikIN

U Mirlović Zagori prije nešto više od godinu dana nogometni entuzijast i predsjednik MNK Mirlović Zagora osnovao je i žensku momčad koja će se već od ove zime natjecati u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Uz muški dio momčadi koji već egzistira 14 godina i ima zapažene rezultate u županijskoj ligi u Zagori su se u nogometnu igru eto zaljubile i cure.
Predsjednik Ive Nakić u razgovoru za Radio Drniš kazao je da su na proslavi Sv. Jakova prošle godine došli na ideju za osnivanjem i ženske momčadi. – U sklopu seoskih igara povodom Dana općine, gdje je nastupila i ženska nogometna momčad nekoliko mi je cura došlo s idejom osnivanja i ženske momčadi malonogometnog kluba Mirlović Zagore. Ja sam se s idejom složio iako nisam bio previše optimističan u opstanak svega toga – ističe Ive Nakić. – Treniramo na betonskom igralištu u Mirlović Zagori, snalazimo se kako znamo, cure ne izostaju s treninga, vrlo marljivo rade bez obzira na vremenske uvjete i puno je lakše raditi s njima nego s muškim djelom momčadi -. Protekloga ljeta cure su pod vodstvom trenera Joška Nakića imale uspješne nastupe na nekoliko turnira ovoga ljeta, a kao nagrada stigao je poziv za nastup u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi koja se održava po prvi put. Djevojke iz Mirlović Zagore igrat će zajedno s djevojkama iz Pule, Rijeke, Osijeka, Zagreba. Pa iako su imali ponudu da igraju i treniraju u Šibeniku predsjednik Ive Nakić to je odbio. Cure su uglavnom iz Mirlović Zagore, a priključilo se i nekoliko cura iz Šibenika, Dubrave, Knina. – Sve koji nam mogu pomoći da imamo još bolje uvjete za rad na našem betonskom igralištu, od općine i svih drugih dobro će nam doći. Prvenstvo u ženskoj malonogometnoj Ligi započet će u prosincu, a igrat će turnirski sistem natjecanja, tako da će igrati u dvoranama u Zadru, Zagrebu i Novigradu istarskom. Djevojkama iz ŽMNK Mirlović Zagora i njihovu treneru Jošku Nakiću želimo puno sreće u premijernoj sezoni u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi, a možemo biti ponosni što će u takvoj ligi pored svih velikih gradova i centara nastupiti i momčad iz Zagore te da će dostojno predstaviti naš kraj i našu županiju. – Zasigurno u toj ligi nećemo biti prolaznici i očekujem naš dobar plasman – istaknuo je za kraj predsjednik kluba Ive Nakić gostujući u našem programu. Više o svemu možete čuti u idućem izdanju naše sportske emisije Poluvrijeme.
ŽMNK Mirlović Zagora
Ivana Dželalija, Anđela Burić (kapetanica), Anđela Rajčić, Mihaela Nakić, Ivana Sučić, Antonija Petković, Josipa Sučić, Nina Nakić, Kata Lakuš, Ivana Vrdoljak, Karla Rudan, Matea Nakić, Nika Žaja, Ivana Gugo, Rebeka Pilipac, Buga Slavica, Marija Bulat Anđela Maleš.
Trener: Joško Nakić.
Predstavnici kluba: Nada Rajčić i Ive Nakić.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background