Priprema se jedinstveni kalendar drniških događanja –javite se svojim programima

- 22. siječnja 2015.

Foto: Arhiva

„Drniško kulturno ljeto „ predstavlja jedinstvenu ponudu svih ljetnih kulturnih manifestacija i događanja u gradu Drnišu. Na brojnim lokacijama na području Grada i okolnih mjesta i naselja, održavaju se raznolike kulturne i druge priredbe. Koncerti, izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije ,sportski susreti, te mnoštvo raznovrsnih drugih kulturnih i drugih društvenih zbivanja objedinjenih nazivom „Drniško kulturno ljeto”, svjedoče o kulturnom bogatstvu našeg grada i kraja,osobito tijekom tri ljetna mjeseca.

Većina ih se događa uz potporu i pokroviteljstvo Grada Drniša, a namjera je Grada Drniša, kao političkog, društvenog, kulturnog i turističkog središta cijelog ovdašnjeg prostor, da se na njih uz Drnišane privuku i drugi posjetitelji. Ranijih godina događalo se da se pojedine manifestacije i priredbe preklapaju i po danu i satu događanja, pa unatoč želji građana da posjete sve, to nije bilo moguće.

Kako bi se to u buduće izbjeglo, ove godine po prvi put Grad Drniš je, po uzoru na brojne druge općine, gradove i županije uputio javni poziv za prijavu manifestacija u svrhu oformljivanja jedinstvenog kalendara događanja tijekom „DRNIŠKOG KULTURNOG LJETA-2015.”

Pozvane su sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (udruge, ustanove, trgovačka društava, športska društava, obrtnike, nositelje samostalnih djelatnosti, i dr.) koje svojim djelovanjem doprinose kulturnom, edukativnom, umjetničkom, društvenom, športskom ili nekom drugom sličnom sadržaju (kao što su npr. izložbe, turniri, koncerti, gastro ponude, književne večeri, radionice, obilježavanje blagdana i neradnih dana, natjecanja, zabavni programi i drugo), da dostave popis svih događanja koja će organizirati tijekom 2015. godine, ili u kojima žele sudjelovati .

Popunjenu tablicu , na posebnom obrascu Grada Drniša, potrebo je dostaviti najkasnije do 15. veljače 2015. godine u pisanom obliku na adresu: Grad Drniš, Trg kralja Tomislava 1, 22320 Drniš, Upravni odjel za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti, s naznakom „za DRNIŠKO KULTURNO LJETO-2015.” ili elektroničkom poštom na e-mail: ivana.sucic@drnis.hr.

Jedinstveni kalendar događanja tijekom „DRNIŠKOG KULTURNOG LJETA-2015″ biti će objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Drniša i na drugi prikladan i široj javnosti dostupan način, stoji u ovom pozivu.

Privitak: JAVNI POZIV, TABLICA

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background