Noć muzeja :„Tesla u eteru“ drniškog Gradskog muzeja

- 26. siječnja 2015.

Foto: Gradski muzej Drniš

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja pod nazivom “Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, koja će se održati ovog petka, 30. siječnja 2015. godine od 18 sati do 1 sat iza ponoći, sa slobodnim ulazom na sve programe što će toga dana biti organizirani diljem Hrvatske. Tema desete Noći muzeja se konceptualno nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju, kojom se žele dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkih itinerera, poručuju organizatori.

U jubilarnoj 10. Noći muzeja i Gradski muzej Drniš priprema prigodan program pod nazivom „Tesla u eteru”. Naime, jedan od velikih Teslinih izuma je i radio. U fundusu drniškog Muzeja čuva se značajan broj radio-prijamnika, stoga će u Noći muzeja posjetitelji imati priliku vidjeti izložbu na kojoj će se izložiti radio-prijemnici među kojima i proizvodi iz nekadašnje jugoslavenske Radio industrije Nikola Tesla. Drniš je inače prvu radio postaju imao još davne 1923. godine, koja nije dugo djelovala ali zato Radio Drniš neprekidno djeluje od 1972.godine.
Kako navode u Gradskom muzeju Drniš, slušanje radio-programa nekad je bila prava zajednička obiteljska aktivnost. Kroz izložbu će se nastojati posjetiteljima prenijeti upravo duh tih davnih vremena. Domaćoj, kućnoj atmosferi pridonijet će domaći kolači napravljeni prema receptima sačuvanima u rukopisnoj kuharici jedne Drnišanke. Tijekom večeri spremaju se i druga iznenađenja te nagradne igre za posjetitelje.

– Rezervirajte petak 30. siječnja 2015. za Noć muzeja, večer će vam zasigurno proteći u dobrome društvu i uz fine kolače! poručuju iz Gradskog muzeja Drniš.

Program u našem muzeju započinje u 19 sati , a potrajat će do 23 sata.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background