Priopćenje Gradskog izbornog povjerenstva Grada Drniša, o provođenju izbora za članove vijeća srpske nacioanlne manjine

- 27. svibnja 2011.

izbori_manjineOdlukom Vlade Republike Hrvatske,na temelju i u skladu s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, te obvezatnim uputama Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Gradsko izborno povjerenstvo grada Drniša 25. svibnja izdalo je priopćenje o provođenju izbora za članove vijeća nacionalne manjine, u Gradu Drnišu, a koji će se održati 10. srpnja 2011. godine.

U skladu s odredbom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, za Grad Drniš raspisuju se izbori za vijeće srpske nacionalne manjine, a birat će se ukupno 15 članova.

Prijedlozi lista kandidata zaprimaju se u Gradskom  izbornom povjerenstvu najkasnije u roku 12 dana od dana raspisivanja izbora do 1. lipnja 2011. do 24:00 sata. Nadležno izborno povjerenstvo će u javnim glasilima objaviti sve pravovaljano predložene liste, navodeći tko su predlagatelji, kao i sastaviti te objaviti izbornu listu, najkasnije u roku 48 sati od isteka roka propisanog za postupak kandidiranja i podnošenja prijedloga, dakle 3. lipnja 2011. do 24:00 sata.

Prijedloge kandidata za članove vijeća potrebno je dostaviti Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Drniša, u maloj vijećnici, svakog radnog dana od 9 do 15 sati, u ponedjeljak 30.svibnja i utorak 31.svibnja od 9 do 20 sati.

Gradsko izborno povijerenstvo zaprimat će prijedloge zaključno s 1.lipnja od 9 do 24 sata.

Svi predlagatelji i kandidati, moraju imati prijavljeno prebivalište na području Grada Drniša.

Kandidate za članove vijeća nacionalne manjine mogu predložiti, udruge nacionalnih manjina ili pripadnici nacionalne manjine – birači i to najmanje 30 pripadnika, s područja Grada Drniša.

Uz prijedloge udruga i pripadnika nacionalnih manjina potrebno je i očitovanje kandidata o prihvaćanju kandidature, i to najkasnije do srijede 1.lipnja do 24 sata.

Članovi vijeća nacionalnih manjina i predstavnici nacionalnih manjina biraju se neposredno tajnim glasovanjem, za razdoblje od četiri godine.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background