Stigli žuti kontejneri za odlaganje i recikliranje stare odjeće i obuće

- 27. svibnja 2011.

Grad Drniš dobio je prva dva od pet kontejnera za reciklažu tekstila. Građani od sada staru odjeću i obuću mogu odlagati u žute kontejnere, koji će se prazniti jednom u 15 dana a po mogućnosti i češće. Kontejnere je postavio Grad Drniš u suradnji sa splitskom tvrtkom “Iwona” gdje će se prikupljena obuća i odjeća razvrstavati te prosljeđivati dalje ustanovama gdje je to potrebno, dok će pamučni predmeti koji nisu za uporabu bit reciklirani.

Tekstilna reciklaža osigurava sirovinu za tapeciranje, za punjenje madraca, za tapeciranje pokućstva i proizvodnju upijajućih materijala i za izradu filca kao i izradu vlakana od kojih se može proizvoditi odjeća.

Jedan kontejner postavljen je u gradskom naselju Fenčevina ispred četvorke, a drugi u sportskom parku Podvornica. Ovih dana bit će postavljeni i preostali na još tri gradske lokacije. Žute su boje s napisima da su za odlaganje stare odjeće i obuće.

Mole se građani da u namjenske kontejnere ne odlažu smeće. Ujedno se pozivaju da se odazovu akciji i ne dozvole da tekstil i obuća koju više ne koristite, završe na odlagalištu otpada

odjeca_obuca_1

odjeca_obuca_2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian