Prijevremeni izbori u Gradu Drnišu, 27. siječnja 2013.

- 29. studenoga 2012.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Drniša održati će se u nedjelju, 27. siječnja 2013. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske.
U obrazloženju odluke navodi se kako je Vlada Republike Hrvatske 09. listopada 2012. godine zaprimila dopis predsjednika Gradskog vijeća Grada Drniša kojim je obaviještena da je gradonačelniku Grada Drniša mandat prestao smrću – 06. listopada.

Odredbom članka 7. Zakona o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba propisano je da mandat može prestati i prije isteka mandata, sukladno članku 40. stavku 1. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi a kojim su utvrđeni slučajevi prestanka mandata po sili zakona.
Temeljem odredaba Zakona o izborima, ako mandat općinskog načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba prestane prije isteka mandata, raspisuju se prijevremeni izbori.

Istim zakonom je utvrđeno da se prijevremeni izbori trebaju raspisati u roku od 60 dana od dana prestanka mandata kao i to da izbore i datum njihova održavanja raspisuje Vlada Republike Hrvatske, te da od dana raspisivanja izbora do dana njihovog održavanja ne može proteći manje od 30 ni više od 60 dana.

 

panorama-2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian