Sportaši Marta Perlić i Ivan Zoričić predloženi za Nagradu Grada Drniša

- 9. srpnja 2012.

Košarkašica Marta Perlić i karataš Ivan Zoričić prijedlozi su za ovogodišnje lauretate Grada Drniša. Prijedlog je to Komisije za izbor i imenovanje kojeg treba potvrditi drniško Gradsko vijeće.

Poznatu hrvatsku košarkašicu Martu Perlić predložio je Košarkaški klub DOŠK a jednog od najpoznatijih hrvatskih karataša predložio je njegov klub Karate klub Drniš.

Poziv za predlaganje bio je otvoren mjesec dana, do konca lipnja. Pozvana su bila trgovačka društva, ustanove, političke stranke, udruge građana, te sami građani da podnesu prijedloge za: Nagradu za životno djelo, Nagradu Grada Drniša, Plaketu, Grb te Priznanje počasnog građanina. Prijedlozi su mogli biti iz raznih područja pa tako i za unapređivanje gospodarstva, znanosti, kulture, socijalne zaštite, unapređivanja čovjekova okoliša, športa, zdravstva te drugih javnih djelatnosti. Ove godine bila su samo ta dva prijedloga, kazao nam je Joško Bukarica ispred Komisije za dodjelu javnih priznanja.

– “Nije mi jasno zašto su stigla samo dva prijedloga. Malo sam iznenađen. U gradu sigurno ima zaslužnih i pojedinaca i kolektiva za priznanja Grada. Kao da je počela prevladavati nekakva zavist među ljudima, što nije dobro ili se jednostavno radi o apatiji. Svatko je mogao predložiti koga je htio. Komisija nikada nije bila prestroga. Predlažem građanima da malo popuste kočnice, mi u gradu imamo zaslužnih ljudi kojima bi ovakva nagrada zasigurno bila dodatna motivacija. Prošle godine bilo je toliko prijedloga nagrada da smo morali podijeliti jednu nagradu”, kazao nam je Bukarica koji je ujedno naglasio kako je predložene kandidate Komisija jednoglasno prihvatila

– “Nagrade nisu mogle otići u bolje ruke. Riječ je o dvoje sportaša, mladi su to talentirani uspješni ljudi, koji su pronijeli ime i Drniša i Hrvatske. Jako sam zadovoljan”- rekao je Bukarica.

Nagrade Grada sportašima Marti Perlić i Ivanu Zoričiću bit će uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša povodom Dana grada i blagdana sv. Roka.

 

drnis-zastava


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian