Prijavite štete koje su uzrokovali snijeg i led

- 10. veljače 2012.

S obzirom da je župan Goran Pauk za cijelo područje Šibensko kninske županije proglasio elementarnu nepogodu dužnost je svake fizičke i pravne osobe da prijavi štetu koja je nastala kao posljedica vremenskih nepogoda prouzročena velikim snijegom, snježnim nanosima i jakim mrazom koji je zahvatio županiju 3. veljače 2012. godine.

Pozivaju se građani Grada Drniša da štetu nastalu na poljoprivrednim kulturama, dugogodišnjim nasadima i veće štete na stambenim i poslovnim objektima te ostaloj imovini prijave u službi gradske uprave.

U priopćenju kojeg je potpisao gradonačelnik Dželalija kaže se da je dužnost svake fizičke i pravne osobe prijaviti štetu u skladu sa člankom 28. Zakona o zaštiti elementarnih nepogoda i Metodologije za procjenu štete od elementarne nepogode.

Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija s obzirom na nove najavljene padaline tijekom večeri i sutra tijekom subote poziva građane da aktivno sudjeluju u čišćenju snijega osobito pješačkih koridora koji su okovani ledom. Dželalija ističe kako se na našem području do nedjelje očekuju nove snježne oborine, niske temperature, jaka bura čak i ledena kiša.

Stožer za zaštitu i spašavanje kao i ostale gradske službe u stalnoj su pripravnosti, navodi se u priopćenju, u kojem se građani koji uzimaju redovitu terapiju upozoravaju da se pravodobno opskrbe dovoljnom količinom lijekova dok gradonačelnik apelira na građane da budu solidarni te pomažu jedni drugima. Kako se na našem području ponovno očekuju vremenske neprilike, kao i novi val hladnoće s velikim padalinama, rok za prijavu koji inače traje 8 dana .. još je otvoren. .

Drniško područje obišao je danas i Šibensko kninski župan Goran Pauk koji nam je kazao kako je situacija zadovoljavajuća. Pohvalio je angažman ljudi na terenu te rad jedinica lokalnih samouprava.

S obzirom da vozači uglavnom ne poštuju upozorenja da bez adekvatne zimske opreme ne izlaze na prometnice pa je čest slučaj da zaglave u snijegu i blokiraju promet nije isključeno, kazao je župan Pauk, da će zbog nevremena koje je najavljeno neke cestovne pravce namjerno i fizički zatvoriti za javni promet. Jer ometaju rad cestara, ralica, vozila vatrogasaca, GSS i hitne pomoći.

Prometnice diljem županije čisti 18 vozila Županijske uprave za ceste, dva stroja koja je ustupio Grad Zagreb te vozila ostalih poduzetnika koji se po pozivu ili dobrovoljno poput vozila tvrtke “Dva Marka” iz Šibenika uključuju u akcije čišćenja.

Što se održavanja nastave u školama tiče, kako stvari sada stoje, ona će biti nastavljena u ponedjeljak a župan Pauk je kazao da će se možda ovoga puta i selektivno odlučivati kako situacija bude nalagala, pojedine škole možda će biti otvorene a ostale zatvorene.

Tijekom jučerašnjeg dana a na temelju dojave Policijske postaje Drniš tragalo se za staricom u dobi od 80 godina koja je otišla na Svilaju u obilazak stoke i već se neko vrijeme nije pojavljivala. Neozlijeđenu su je pronašli članovi Gorske službe spašavanja. U akciji su sudjelovala 3 člana GSS-a.

snjena_glavna_ulica


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background