Otkazana predaja ključeva u ruke maškara, magarac dostavio hranu i lijekove na Svilaju

- 9. veljače 2012.

Na području Šibensko – kninske županije čišćenje snijega nastavljeno je prema planu. Na drniškom području danas je stanje dosta povoljnije nego prethodnih dana. Ceste su prohodne, a Komunalno poduzeće RAD nastavilo je sa uklanjanjem starog snijega po gradskim ulicama i nogostupima od snježnih nanosa koje su stvorile ralice.

Pripadnici Gorske službe spašavanja su na području Razvođa i Parčića, gdje dostavljaju hranu i lijekove starijim i bolesnim osobama, te uklanjaju prepreke uzrokovane snježnim nevremenom.

Iz drniške nadcestarije najavili su danas čišćenje prometnice prema Roškom Slapu i Drinovcima, gdje ima dosta zapuha.

Očekuje nas i hladan vikend sa snježnim padalinama. Državna uprava za zaštitu i spašavanje apelira na sve službe na terenu i građane da snijeg čiste češće, pogotovo pješačke zone te prilaze institucijama i ustanovama. Građanima se preporučuje da obnove zalihe namirnica, opreme za čišćenje i svega što smatraju da će im biti potrebno za dane koji dolaze.

Isto upozorenje danas su na redakciju Radio Drniša poslali gradonačelnik Drniša Ante Dželalija i načelnik Promine Paul Cota.

Na području Općine Ružić stvari su i dalje složene sa zaseokom Drvenjak na Svilaji, no ne i kritične, zahvaljujući jednoj plemenitoj životinji. Naime, budući da svi pokušaji mehanizacije koju je Općina angažirala nisu dali rezultata, a da DUZS nije uspio iznaći mogućnosti da se mještanima dostave osnovne živežne namirnice, iste su dostavljene uz pomoć – magarca.

Izrazito nepovoljan i brdovit teren te cesta sa oštrim serpentinama bila je prevelik zalogaj za bagere-“kombinirke”, a svi vapaji koje je općina uputila Nadcestariji Drniš ostali su bez rezultata, pa su mještani Drvenjaka, točnije jedan od njih, sa vjernom životinjom spustio do zaseoka Drežnica gdje su dostavljene neophodne namirnice za odsječeni zaselak. Tako su Buzovi uz pomoć vjerne životinje s pogonom “na sva četiri kotača” ipak barem donekle opskrbljeni pred novi snijeg – priopćeno je iz petropoljske općine.

Na području sve tri drniške općine danas tijekom dana bageri će nastojati iznova očistiti sve važnije lokalne nerazvrstane ceste, a očekuje se da će i ralice ŽUC-a nakon saniranja županijskih cesta pružiti pomoć na nerazvrstanim cestama.

Vodstvo Općina Ružić, Unešić i Promina građane još jednom mole za strpljenje jer je zbog razmjera elementarne nepogode koja je zadesila cijelu županiju nemoguće u kratkom roku sanirati sve nastale probleme, kazali su nam danas u programu Josip Sučić, Branko Dželalija i Paul Cota. Ujedno mole sve građane koji su to u mogućnosti da iskoriste vrijeme do novog najavljenog snijega kako bi obnovili zalihu namirnica, te da pri tomu pokažu solidarnost prema svojim starijim i nemoćnim sumještanima.

Dragan Stolić meteorolog DHMZ-a iz Knina u programu Radio Drniša danas je potvrdio novi snježni pokrivač. Kako je kazao u petak i subotu moglo bi pasti 20-tak cm snijega uz temperaturu oko – 8 stupnjeva a dojam hladnoće dodatno će pojačavati jaka bura, kazao nam je Stolić.

Ana Lokas direktorica Turističke zajednice Grada Drniša obavijestila je da se predaja ključeva u ruke maškara što je bila najavljena za sutra odgađa za utorak, 14. veljače a umjesto tradicionalno na drniškoj Poljani, zbog snijega i leda, održat će se u Dječjem vrtiću Drniš.

magarac_nosi_hranu

magarac_nos_hranu_2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian