Preko 25 milijuna kuna kapitalnih ulaganja u Drniš

- 7. ožujka 2017.

Za investicije na području Grada Drniša od strane države i državnih poduzeća za tekuću 2017. godinu odobreno je već preko 25 milijuna kuna.
Najviše novca ide za komunalne infrastrukturne projekte.

Preko Hrvatskih cesta, osigurana su sredstva za uređenje prometnice D-33 odnosno ulice Ivana Meštrovića, i to od Drniša do skretanja za cestu „Jabuka” u Siveriću, za što su Hrvatske ceste osigurale 14 milijuna i 700 tisuća kuna. Planirano je kompletno uređenje prometnice sa novom javnom rasvjetom, ugradnjom dijela instalacija za plinoopskrbu te izgradnjom nogostupa, najvećim dijelom sa obje strane ceste.
U ovaj ukupan iznos još je potrebno dodati i trošak izgradnje fekalne kanalizacije od Drniša do skretanja za naselje Badanj također na istoj trasi, a koji će ići na teret Komunalnog poduzeća RAD Drniš u iznosu oko 1.500.000,00 kn.


Ujedno su Hrvatske ceste za projektiranje obilaznice Grada Drniša te projektiranje mosta preko rijeke Čikole, izdvojile i odobrile projektante za projektiranje na što će utrošiti 4 milijuna 298 tisuća kuna.

Nadalje, Hrvatske vode odobrile su ulaganja na području Grada Drniša u iznosu od 5 milijuna i 500 tisuća kuna. Za izgradnju zapornice s mini akumulacijom na rijeci Čikoli 4 milijuna kuna, te za daljnje uređenje potoka Trzbalićevac milijun i 500 tisuća kuna.

Odobrena su sredstva i za programe u kulturi. Ministarstvo kulture sufinancirati će nastavak izrade stalnog postava djela Ivana Meštrovića u Gradskom muzeju Drniš s iznosom od 600 tisuća kuna, dok za kino projektor u novouređenoj kino kazališnoj dvorani Pučkom otvorenom učilištu odobreno je 300 tisuća kuna. Sveukupno 900 tisuća kuna.

Ako odobrenim kapitalnim ulaganjima pridodamo sredstva koja su za 2017. godinu za sada povučena iz fondova EU od 5 milijuna i 350 tisuća kuna dolazimo do iznosa od dva izvorna godišnja proračuna Grad Drniša jer on sa decentraliziranim sredstvima godišnje iznosi oko 18 milijuna kuna.

Na natječaje pojedinih ministarstava, Grad Drniš prijavio je i druge projekte. Do kraja mjeseca trebalo bi biti poznato hoće li Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za nerazvrstane ceste odobriti oko 842 tisuće kuna od čega bi ono sufinanciralo u visini od 65%.
Od Ministarstva graditeljstva Grad Drniš također očekuje za financiranje nerazvrstane ceste iznos od 321 tisuću kuna, a rezultati natječaja bit će poznati sredinom travnja.

Također na Ministarstvo graditeljstva prijavljen je i projekt obnove fasade Dječjeg vrtića u visini od 620.000,00 kn, a od ministarstva očekuje se sufinanciranje u visini od 85%. Rezultati će se znati krajem travnja ili početkom svibnja.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian