Predstavljen projekt “Klub za zapošljavanje žena 45+”

- 4. rujna 2018.

Uvodna konferencija kojom je projekt „Klub za zapošljavanje žena 45+“  održala se danas s početkom u 10:00 sati u hotelu ‘Park’ u Drnišu. Konferenciju su predstavile Aleksandra Janjić, Milena Perčin i Marina Ramljak, iz Udruge Žena Drniš.

Povećanje zapošljivosti žena starijih od 45 godina cilj je projekta ‘Klub zapošljavanja žena 45+’, kojeg zajedno u partnerstvu provode udruga „Žena“ iz Drniša, Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ u okviru poziva ‘Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja’ u visini od  854 tisuće kuna.

Ciljna skupina su nezaposlene žene ruralnih područja Šibensko-kninske županije starije od 45 godina, i to njih 40. U okviru projekta planirano je organiziranje tečaja kuhanja tradicionalnih jela, pečenja kolača, šivanja, pletenja i kukičanja, organiziranje tečaja informatike, učenje izrade suvenira, uzgoja bilja i vrtlarenja, savjetovanje o vještinama zapošljavanja i samozapošljavanja.

Klub će zainteresiranim građankama biti otvoren u Drnišu od ponedjeljka do petka, dvokratno – odnosno prijepodne od 10 do 14 sati i poslijepodne od 16 do 20 sati. Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon 022 332 328 ili osobno doći u prostorije Društvenog doma u drniškom Domu kulture, koji djeluje na adresi Kralja Zvonimira 10. Sljedeći tjedan započinju tečaj šivanja te kreativne radionice.

Cilj projekta je povećanje zapošljivosti žena starijih od 45 godina kroz jačanje njihovih kompetencija u skladu s potrebama lokalnog tržišta rada. Provedba projekta doprinosi realizaciji ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije tj. Prioriteta 1, Mjere 1.1. Kreiranje novih mogućnosti za zapošljavanje s naglaskom na inovativno poduzetništvo te 1.2. Jačanje kompetencija u skladu s potrebama tržišta rada. Ciljna skupina su nezaposlene žene ruralnih područja Šibensko-kninske županije starije od 45 godina (njih 40).


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian