U petak proslava Dana općine Ružić

- 5. rujna 2018.

Župa Porođenja Blažene Djevice Marije Gradac slavi blagdan svoje Zaštitnice Male Gospe, a Općina Ružić Dan općine. Tim povodom u petak, 7. rujna bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća s početkom u 10.00 sati u općinskoj vijećnici u Gradcu, nakon čega će uslijediti polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ružiću.

U večernjim satima istog dana na igralištu osnovne škole u Gradcu odigrat će se završne utakmice malonogometnog turnira “Mala Gospa 2018”. Finale turnira igrat će ekipe Otavice i Moseć gradnja, a najboljim ekipama će se uručiti prigodne nagrade i trofeji.

U subotu, na sam blagdan Male Gospe, svečanu svetu misu s početkom u 11.00 sati predvodit će  fra Kristian Stipanović, gvardijan samostana Sv. Franje u Imotskom.Popodnevni dio proslave započinje u 18.00 sati svetom misom u župnoj crkvi nakon koje će uslijediti mimohod kulturno-umjetničkih društava od crkve do igrališta osnovne škole u Gradcu gdje će s početkom u 19.00 sati u organizaciji Etno udruge Petrovo Polje započeti tradicionalna pučka fešta pod nazivom „Pitaju me odakle si mala – Petropoljka bila i ostala“. U folklornom dijelu programa, osim domaćina Etno udruge Petrovo Polje, nastupit će KUD Hutovo iz BiH, te društva iz Dicma, Sinja, Škabrnje, Knina, Vukšića, te Župa Kljaci, a nazočne će nakon folklornog dijela programa zabavljati skupina Sinovi Hercegovine.U pauzi zabavnog programa organizira se i prigodna lutrija s bogatim nagradama među kojima je ona glavna – drniški pršut.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background