Poziv na 3. radionicu suhozidne gradnje Natura Drniš

- 14. rujna 2020.

Treća radionica suhozidne gradnje Natura Drniš održat će se od 17. do 19. rujna 2020. godine u OŠ Kaočine, te na području Pasje drage i Stojakove lokve (Miljevci).

Pozivaju se zainteresirani građani Grada Drniša, ali i ostali zainteresirani na sudjelovanje u trodnevnoj radionici izrade suhozida, važnog dijela baštine drniškog kraja. Radionica ima za cilj stjecanje vještina suhozidne gradnje te obnovu dijela zapuštenih suhozida, ali i poticanje lokalnog stanovništva na njihovu daljnju obnovu i vrednovanje u turističkom smislu.

Radionica je dio projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“ usmjerena informiranju i edukaciji lokalnog stanovništva o vrijednostima prirodne i kulturne baštine te mogućnostima održivog razvoja koje donosi posjetiteljska infrastruktura izgrađena unutar projekta.
Više o projektu: www.naturadrnis.hr

Organizator radionice je Grad Drniš i tvrtka Motonautika-Luke d.o.o., a izvoditelj radionice Mate Malenica i Ante Malenica.

  • Program radionice:

Četvrtak, 17.09.
16:00 Kratko predavanje o suhozidnoj baštini i tehnici građenja
16:30 – 19:00 Praktični dio: poduka i gradnja suhozida te obnova lokve

Petak, 18.09.
16:00 – 19:00 Praktični dio: nastavak radova na obnovi lokve

Subota, 19.09.
09:00 – 12:00 Praktični dio: gradnja kamenih klupa

ŠTO PONIJETI?
Na radionicama je poželjna sportska ili radna odjeća, duge nogavice, zatvorene cipele ili tenisice, šešir/kapa (zaštita od sunca), stare ili zaštitne naočale.

OBVEZNA PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE!
Zbog ograničenog broja sudionika i epidemioloških razloga, obavezna je prijava koju je potrebno izvršiti na e-mail: martina@ecoedumedia.eu najkasnije do srijede, 16. 09. u 12,00 sati.

Radionica je dio projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“ KK.06.1.2.02.0022 kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian