Provedite nezaboravan dan na Promini!

- 10. rujna 2020.

Ove subote uživajte na Promini i sudjelujte u radionici: Aktivni odmor u Drnišu – NATURA DRNIŠ

Lokacija: Biciklistička staza na Promini i Planinarski domPromina

Datum održavanja: 12. rujna 2020. godine

Pozivaju se zainteresirani mještani Grada Drniša i drugi zainteresirani posjetitelji, zaljubljenici u prirodu i sportski entuzijasti na sudjelovanje u jednodnevnoj edukaciji o konceptu aktivnog odmora u Drnišu i okolici.

Edukacija će se sastojati od bicikliranja po novouređenoj stazi na Promini s kraćim zaustavljanjima i pojašnjenjima o prirodnim vrijednostiima te će sudionici moći proći i osnovnu obuku za slobodno penjanje.

Cilj radionice je promovirati potencijale razvoja sportsko-rekreacijskog turizma na širem području grada Drniša te potaknuti građane na korištenje vrijednih prirodnih resursa te na korištenje infrastrukture izgrađene unutar projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“.

Više o projektu: www.naturadrnis.hr.

Organizatori radionice su Grad Drniš i tvrtka Motonautika-Luke d.o.o., a izvoditelji Planinarsko društvo „Promina i suradnici.

Program radionice:

09,00 – 09,15 Okupljanje na Poljani i kratki uvod

09,15 – 11,45 Bicikliranje po novouređenoj stazi na Prominiuz kratka zaustavljanja te interpretaciju prirodnih vrijednosti

11,45 – 12,00 Kratak odmor

12,00 – 16,00 Obuka za slobodno penjanje: teoretski i praktični dio

16,00 16,45 Ručak za sudionike

16,45 17,45 Povratak

ŠTO PONIJETI?

Vodu i okrjepu tijekom kratkog odmora (voćku, energetsku pločicu,…), sportsku odjeću prilagođenu vremenskim uvjetima, šešir/kapu i naočale za zaštitu od sunca i zaštitnu kacigu po izboru.

Sudionicima će biti na raspolaganju ukupno 5 električnih i 3 obična bicikla, a moguće je korištenje i vlastitog bicikla (na električni i obični pogon).

OBVEZNA PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE!

Zbog ograničenog broja sudionika (8 sudionika), potrebna je prijava koju je potrebno izvršiti na martina@ecoedumedia.eu,najkasnije do petka, 11. rujna u 16,00 sati.

NAPOMENA!

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nepredviđeneepidemiološke situacije, radionica „Aktivni odmor u Drnišu – NATURA DRNIŠ“ će biti odgođena, a novom terminu održavanje sudionici će biti pravovremeno obavješteni.

Radionica je dio projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“ KK.06.1.2.02.0022 kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background