Pozitivno poslovanje TZ Grada Drniša

- 2. ožujka 2012.

Drniška turistička zajednica u prošloj godini poslovala je pozitivno. Godina je završena sa plusom od 27 tisuća kuna.

Rashodi su iznosili 419 tisuća, a prihodi 446 tisuća kuna. Izvješće o radu Turističkog ureda Drniša za prošlu godinu usvojeno je Sjednici Turističkog vijeća, kojom je predsjedao Gradonačelnik Ante Dželalija. Do konca ožujka treba ga potvrditi i Skupština.

Izvješće o radu koje se odnosi na realizaciju projekata podnijela je direktorica Ana Lokas koja je kazala kako je 2011. godina bila uspješna.

– “Bilježi se rast broja smještajnih kapaciteta, kao i povećanje broja noćenja za čak 180 posto. Lokas je podsjetila da je realizirana akcija “Volim Hrvatsku” – djeci Drniša su podijeljeni ruksaci čime su djeca postala ambasadorima drniškog kraja. Popravljena su rasvjetna tijela na Gradini, te je uloženo dodatnih sredstava za osvjetljenje tzv. kninske strane drniške Gradine.

Odrađene su manifestacije: II. susret amaterskih klapa sjeverne i srednje Dalmacije, te Božićna priča u Drnišu. Prošla godina ostat će zabilježena i po projektu “Tragom baštine” – dvojezičnim interpretacijskim tablama obilježeni su spomenici kulture grada Drniša. Postavljena je nova smeđa signalizacija, ukupno 24 table na širem drniškom području, te su se označili turistički smještajni kapaciteti i seoska domaćinstva. Napravljen je i distribuiran turistički vodič Drniš. U suradnji sa magistrom geografije s Miljevaca Jurom Ivićem napravljena je i objavljena interaktivna turistička karta Drniša “, kazala je Lokas. 

Zahvaljujući angažmanu turističke zajednice napravljene su dvije pješačko-biciklističke staze: Pakovo Selo-Pokrovnik i planina Promina. “Nadopunjene su web stranice te su prevedene na još jedan strani jezik i to talijanski. Drniš se predstavio na sajmu u Turskoj te na manifestaciji “Bukara Benkovac”. Drniška turistička zajednica surađuje i na projektu Dalmatinska Zagora: Novo porinuće – stoljeće turizma zajedno sa Slobodnom Dalmacijom”, izvijestila je direktorica Ana Lokas.

smedja_signalizacija

smeđa signalizacija / Meštrovićevi “ORAČI”


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian