Povodom Dana grada i blagdana sv. Roka održana Likovna kolonija

- 13. kolovoza 2013.

U nedjelju, 11. kolovoza završena je trodnevna 3. po redu Likovna kolonija u Drnišu, organizirana ove godine na imanju obitelji Galić na Miljevačkim Bogatićima u okrilju seoskog turizma.
Pod pokroviteljstvom Grada Drniša organizator Likovne kolonije bio je ponovno Joško Bukarica, u suradnji slikarom Mijatom Marićem a u povodu Svetoga Roka, zaštitnika grada Drniša.
Ove godine sudjelovalo je osam slikara.

Podsjećamo kako je prva kolonija organizirana 2007. godine , druga 2008. godine.
Nakon smrti gradonačelnika Drniša Ante Dželalije novi gradonačelnik Josip Begonja, izrazio je želju da se Likovna kolonija ponovno održi.
– ‘Razlog su prazni prostori u našoj Gradskoj vijećnici koje želimo oplemeniti umjetninama, likovna kolonija je najidealniji način da ugostimo slikare, a oni nam ostave svoja djela’, kazao je gradonačelnik Begonja.
No idejni začetnik kolonije i organizator na terenu je poznati drniški pjevač i volonter Joško Bukarica.

Iako okupljenim umjetnicima vrijeme nije bilo naklonjeno, jer boravak na Miljevcima su prvo obilježile velike vrućine a potom i bura koja je otežavala rad na otvorenom ipak u roku tri dana naslikali su 28 slika.
Svi umjetnici su dobili prigodne darove.

U drniškoj maloj gradskoj vijećnici, inače, nakon prve održane kolonije na inicijativu Joška Bukarice postavljena su dva metra slike Đuke Siroglavića.
Dio je to slike koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda koju je Siroglavić radio na otoku Braču.
Siroglavić je trebao sudjelovati na drniškoj koloniji no kako je bio spriječen dio slike’ Val’, koja je izmjerena i upisana kao najduža slika na svijetu, poslao je u Drniš autobusom iz Zagreba.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background