Povodom Dana žena HNS Drnišanke darivao ružama

- 8. ožujka 2012.

Diljem svijeta danas se obilježava Međunarodni dan žena.

Drnišanki su se sjetili tek članovi Hrvatske narodne stranke. Na čelu sa predsjednikom drniškog ogranka Josipom Matićem na središnjem gradskom trgu Poljani podijelili su sugrađankama 100 ruža. Uz ruže dijelili su i prigodan propagandni materijal.

8. ožujka, kao simbol ženske borbe za ravnopravnost započete prije više od 100 godina, trebao bi biti praznik kojim žene slave sve što je na tom području postignuto.

Nažalost, služi više kao podsjetnik da neravnopravnost još uvijek postoji. Statistike govore o diskriminaciji žena na svim razinama, a najvidljivija je ona na području rada i zapošljavanja.

U Hrvatskoj od 90-ih se Dan žena zdušno se ignorirao, međutim, posljednjih se godina sve više ponovno obilježava. Aktivisti(ce) i udruge za ženska prava organiziraju na ovaj dan razna prigodna događanja kojima nastoje upozoriti da, iako su brojnije – u EU je čak 40% više žena u populaciji starijoj od 65 godina – žene još uvijek imaju slabiju poziciju u svim segmentima društva.

Dan žena večeras će zajedničkim druženjem u hotelu Park u Drnišu proslaviti i članice Udruge žena Sv. Roko iz Drniša, Udruge žena Sv. Barbara iz Siverića i drniške Lige protiv raka.

dan-zena-1

dan-zena-2

dan-zena-3

dan-zena-4


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background