Potpisan ugovor o sanaciji odlagališta smeća na Moseću

- 30. srpnja 2012.

otpadUgovor o korištenju sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za izradu projektne dokumentacije potrebne za sanaciju i prijavu projekta sanacije odlagališta smeća „ Moseć”,potpisali su u Zagrebu u ime Grada Drniša gradonačelnik Ante Dželalija i te ispred Fonda Boženka Vranar, v.d. direktorica ovog Fonda.

Riječ je o nastavku radova na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac” u Šibensko-kninskoj županiji koji se realizira u sklopu Strategije gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj i Planom gospodarenja otpadom za razdoblje 2007.-2015. godine. Memorandumu o financiranju projekta iz Instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku zaključili su Vlada Republike Hrvatske i Europska komisija . Upravni odbor Fonda donio je Odluku kojom se odobravaju sredstva za izradu projektne dokumentacije za sanaciju odlagališta u Šibensko-kninskoj županiji u visini od tri milijuna i 300 tisuća kuna, što čini 100 % procijenjene financijske konstrukcije ulaganja. Ovim sredstvima financirati će se nabava projektne dokumentacije potrebne za prijavu projekta na sufinanciranje sredstvima Europske unije.

Sanacijom preostalih sedam odlagališta otpada na području Šibensko–kninske županije, među kojima je i drniško na Moseću, projekt izgradnje regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac ući će u drugu fazu realizacije u okviru kojega se predviđa i organizacija prikupljanja i dovoza otpada iz cijele Županije na novoizgrađeno odlagalište. Realizacijom cjelokupnog projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac Šibensko-kninska županija će, prva u Hrvatskoj, imati sustav gospodarenja otpadom po europskim standardima. Ukupna vrijednost investicije je gotovo devet milijuna eura, od čega se 68 posto odnosi na sredstva Europske unije iz pretpristupnog programa ISPA, a 14,2 posto osigurava Vlada RH preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te preostali dio grad Šibenik.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian