Franjevački hod 2012. – 60-tak mladih framaša danas u Drnišu

- 30. srpnja 2012.

hod_frameU Drnišu danas boravi 60-ak mladih framaša koji sudjeluju na ovogodišnjem Franjevačkom hodu. Franjevački hod ili popularnije Marš je izuzetno naporan duhovni program koji se sastoji od prijepodnevnog pješačenja i molitvenog programa. Svakodnevno mladi propješače oko 15-20 km. Prvi dio je hod kroz Hrvatsku , a zatim nakon sedmodnevnog hoda odlazak u Italiju gdje se na dan Porcijunkulskog oprosta 2. kolovoza sastaju s drugim hodočasnicima iz cijelog svijeta u Asizu- gradu sv. Franje i sv. Klare. Sve je krenulo prije gotovo 20 godina kada su framaši iz Hrvatske odlučili krenuti na Franjevački hod vidjevši taj hod u Italiji ,odatle i naziv marš.

Ovogodišnja ruta hoda zadarsko-šibenskog bratstva i splitsko-dubrovačkog područnog bratstva je Sinj – Knin pri čemu mladi prolaze kroz Muć, Kljake, Drniš i Knin gdje se i zaustavljaju i noće. U našem gradu prespavat će noćas u srednjoj školi u tri učionice. Ujutro rano krenut će prema Kninu ,a nakon Knina idu za Asiz gdje će boraviti do 5. kolovoza.

Na ovogodišnjem Hodu čije je geslo „Ti si ljepota” sudjeluje i pet framaša iz našeg grada.

Iz drniške župe, pozivaju sve vjernike, posebno mlade da dođu na večernju sv. mise u 19h u župnu CrkvU Gospe od Ružarija kako bi ovaj susret protekao u još većem duhovnom ozračju.

Ujedno mole vozače na oprez , na rutama kuda se kreću mladi hodočasnici.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian