Postdiplomsko obrazovanje stiglo u Drniš

- 30. srpnja 2015.

Foto: Nino Matić

Na ljetnoj sceni caffe bara „Wooodstock ” održano je još jedno u nizu kazališnih gostovanja u našem gradu. U Drniš je stigla monodrama Postdiplomsko obrazovanje teatra Binocular iz Zagreba. Uz dosta smijeha i dobru reakciju publike glumac Vilim Matula je na duhovit način progovorio o trenutno najperspektivnijem zanimanju u Hrvatskoj- zanimanju kriminalca. U formi predavanja studentima, on daje upute mladim ljudima s diplomom te ih savjetuje kako postati i ostati kriminalac u usponu. Predstavu je režirao Borna Armanini po priručniku Siniše Labrovića koji je to napravio za bijenale suvremene umjetnosti u Istanbulu. Labrović je sistematizirao sve oblike kriminala u Hrvatskoj koje je uočio, a sve je to prikazao na ironičan način. Predstava je prvi put izvedena krajem 2011 godine. Matuli je ovo drugo gostovanje u našem gradu a u razgovoru za Radio Drniš istaknuo je da zadovoljstvo reakcijom publike i samim prostorom u kojem se ova predstava održala.
– Atmosfera je bila odlična, scena Woodstocka izvrsna, sjajna je i akustika. Ljudi su se uključili u predstavu i sve popratili lijepim pljeskom na samom kraju- istaknuo je Vilim Matula.
U ponedjeljak je na rasporedu novo kazališno gostovanje u našem gradu . Na ljetnoj sceni „ Woodstocka ” gostuje Scena Gorica s predstavom „ Sve u 3 “. Početak je u 21 sat a sugrađanima poziv da dođu i poprate ovu predstavu.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background