Ne propustite kolovoz u Drnišu- očekuje vas obilje događanja i zabave

- 31. srpnja 2015.

Ilustarcija

Mjesec kolovoz u Drnišu donosi obilje ljetnih manifestacija , događanja i zabave, što je i za očekivati budući da u kolovozu slavimo povratak kući nakon duge četiri ratne godine ali i drniškog zaštitnika sv. Roka.

Vjerni pratitelj sv. Roka bio je pas, stoga njegov mjesec u Drnišu sutra otvara mali spektakl na Podvornici – specijalna izložba pasa u ljepoti CAC Drniš 2015. Prijavljeno je 70 najljepših lovačkih pasa, goniča i ptičara. Svečano otvaranje izložbe u organizaciji Kinološkog društva Drniš i pod pokroviteljstvom Grada Drniša je u 20 sati, proglašenje pobjednika i dodjela pehara od 23 sata uz svečani domjenak za sve uzvanike, natjecatelje i posjetitelje na Poljani. Organizatori očekuju oko 500 posjetitelja, pozivaju građane da im se pridruže osobito s djecom. Od sutra starta i drniški malonogometni turnir pa će Podvornica dodatno živnuti.

Drugi dan kolovoza u znaku je proslave blagdana Gospe od Anđela kada će od ranih jutarnjih sati sve do navečer Visovac pohoditi brojni hodočasnici. I ove godine očekuje ih se oko 10.000 .

U ponedjeljak , 03. kolovoza Drnišani mogu birati što će popratiti. U 19 sati u Narodnoj knjižnici je promocija knjige “Moja rijeka suza” Željke Jurić Mitrović, simbola stradanja vukovarske djece. Nakon toga u 20 sati u Gradskome muzeju Drniš otvara se izložba “Ranjena Hrvatska: Hrvatska 1991.” na kojoj ćete biti prikazane grafike i pjesme renomiranih hrvatskih i stranih umjetnika nastalih kao vapaj za pomoć okupiranoj domovini, dok od 21 sat slijedi gostovanje Scene Gorica s komedijom “Sve u tri” na ljetnoj pozornici Woodstock.

Prigodno obilježavanje 20. obljetnice Oluje u Drnišu će započeti 4. kolovoza u 8 sati i 30 minuta, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Kod spomen križa pri crkvi Gospe od Ružarije uz izaslanstvo Grada Drniša vijence će položiti i izaslanstva : Gradskog vijeća, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, Policije, političkih stranaka, javnih ustanova i gradskih tvrtki. Nakon polaganja vijenaca u župnoj crkvi Gospe od Ružarija održat će se sveta misa za domovinu. Dok središnji program kojeg priprema Grad Drniš u suradnji s Gradskim muzejom, Pučkim otvorenim učilištem i Udrugom 142. Brigade, odvijati će se na Poljani navečer. Program će započeti prikazivanjem dokumentarnog filma o 142. drniškoj brigadi HV i ulasku u oslobođeni Drniš, a potom nastavljen nastupima domaćih snaga zbora Neuma, klape Drniš i mladog banda Profesori. Završnica bit će veliki vatromet. Ne zaboravimo ni ljetno kino, crtić „Sedmi patuljak” za najmlađe od 20.30 sati na Poljani 6.kolovoza u organizaciji Savjeta mladih.

Kolovoz nam donosi i tri nove večeri Festivala dobrog zvuka , 7. kolovoza nastupa jazz kvartet kojeg čine Boutellie Proficiency Duet featuring Saša Nestorović & Jurica Vrandečić, 8. kolovoza alternativni drniški bandovi, a festival će zatvoriti, 15. kolovoza Dernis jam i „šaroliki skup veselih drniških glazbenika”. Dok za one koji vole drugačiji glazbeni zvuk od 10. do 12. kolovoza pripremaju se po prvi put Glazbene večeri sv. Roka u crkvici sv. Roka. Koncerte uz drniški zbor Neuma, priređuju gitarist Petar Čulić, Ana Lucić klavir i Anamarija Milić violina. Slijedi potom višednevna fešta na Poljani posvećena Danu grada i blagdanu sv. Roka. Najprije 13. kolovoza Koncertom folklora Vuga Marin obilježit će 40.obljetnicu djelovanja u folklornoj baštini, potom 14.kolovoza na Poljani koncert priprema Gradski puhački orkestar, a 15.kolovoza u Gradskom muzeju Tamburaški orkestar „Krsto Odak”.

Na sam blagdan sv. Roka, 16. kolovoza, predvečer na Poljani otvora se sajam domaćih proizvoda „Od Zagore do mora”, dok završnica fešte je koncert Ivane Kovač.

No, to nije sve u kolovozu. Već sutradan , 17. Kolovoza, za odmorne od fešte, na ljetnoj pozornici Woodstock zagrebačko Kazalište Lectirum izvest će predstavu „Shirley Valentine”, dok 27. kolovoza kazališna grupa Mali meštar Drniš još jednom će igrati svoju uspješnicu „Poštarska bajka” .

Izdvojili smo samo događanja u gradu ovoga kolovoza. Brojne manifestacije, natjecanja i zabavne večeri pripremaju se tijekom ovog mjeseca i na širem drniškom području.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background