Ponovo gorjela šuma na Kalunu

- 16. kolovoza 2015.

Foto: Nikola Perlić

Udar groma je uzrok požara koji je izbio na Kalunu. Požar je buknuo jučer oko 14:45 i zahvatio je površinu od oko 40 hektara borove šume, kretao se u dva pravca, a zbog vjetra mijenjao je i smjer. U gašenju uz drniške vatrogasce sudjelovali su i DVD Ružić, Šibenik, Promina, Knin te DIP i Županijska vatrogasna zajednica sa 55 gasitelja i 16 vozila. Požar su gasile i zračne snage, četiri kanadera i jedan air traktor. U požaru je izgorjela uglavnom borova šuma, na površini od oko 35 hektara.
U jednom trenutku bilo je kritično na zapadnoj strani Kaluna, prema trafostanici i vojarni u Trbounju i stambenim objektima u donjim Matićima, gdje su gasiteljima uvelike pomogle zračne snage, rečeno je na sjednici gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje koji je jučer u 18 sati sazvao gradonačelnik Josip Begonja. Zbog gustog dima bila je zatvorena za promet ŽC Drniš-Oklaj, na dionici Drniš – Trbounje, te su bili isključeni pojedini dalekovodi zbog neometanog rada kanadera pa je dio naselja bio bez struje.
Nakon analize stanja ocjenjeno je da kuće nisu u opasnosti, ali su pozvani stanovnici koji žive u blizini požarišta na oprez i razumijevanje.
Prema podacima drniške Javne vatrogasne postrojbe jutros nema otvorenog plamena, iako se dim još vidi. Na požarištu su i dalje vatrogasci koji se nadaju najavljenom pljusku da im pomogne.

(fotografije nam je poslao naš slušatelj Nikola Perlić)

Foto: Nikola Perlić

Foto: Nikola Perlić

Foto: Nikola Perlić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background