Sretan vam Dan grada i blagdan sv. Roka

- 16. kolovoza 2015.

Foto: Darija Matić

Sv. Roka, nebeskog zaštitnika grada, danas slave Drnišani. Građanima Grada Drniša čestitku za Dan grada i blagdan sv. Roka uputio je gradonačelnik Josip Begonja u kojoj kaže:
„Drage sugrađanke i sugrađani, čestitam vam od srca Dan grada i blagdan njegova zaštitnika. Slaveći s ponosom ovaj dan sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća stvarali i gradili naš grad, s posebnim pijetetom sjećamo se naših branitelja koji su za ovu zemlju boreći se diljem Domovine dali sebe i svoje živote i ostavili nam obvezu da ih nikad ne iznevjerimo, da budemo hrabri i svoji bez obzira na poteškoće kroz koje prolazimo. Današnje poteškoće, gospodarska kriza s kojom se suočavamo, nesigurnost i neizvjesnost od nas upravo traže baš to – hrabrost, povjerenje u sebe i vlastite mogućnosti, ali i zajedništvo i solidarnost s onima kojima je najteže, koji trebaju našu pomoć. S tim uvjerenjem pozivam vas, dragi sugrađanke i sugrađani, da s ponosom proslavimo Dan grada i blagdan sv. Roka, da istaknemo barjake u čast našeg grada kojeg neizmjerno volimo i kojeg zajednički gradimo, koji je dio nas i našeg osobnog identiteta.”

Brojni vjernici već od ranog jutra hodočastili su u crkvicu sv. Roka gdje su jutros služene mise u 6.30, 7.30 i u 8.30 za bolesnike. Predvodili su ih fra Milan Ujević, fra Frano Samodol i župnik fra Petar Klarić.
U 9.30 sati iz crkve sv. Roka uz tradicionalnu pratnju Gradskog puhačkog orkestara krenula je procesija s kipom zaštitnika ulicama grada do župne crkve Gospe od Ružarija. Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodi fra Joško Kodžoman, provincijal splitske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Po završetku mise procesijom će se kip vratiti u crkvu sv. Roka gdje će u 19 sati biti misa zahvalnica s blagoslovom djece, a predvodi je fra Mario Radman. U slučaju kiše misa će se održati u župnoj crkvi Gospe od ružarija.
Proslavi je prethodila trodnevnica od 13. do 15. kolovoza, krunica, pobožnosti sv. Roku i misa poslije koje je bilo klanjanje.
Dodajmo kako je u organizaciji Grada Drniša danas završnica svečanosti obilježavanja Dana grada uz sajam domaćih proizvoda na Poljani “Od Zagore do mora uz blagdan sv. Roka” koji počinje u 19 sati i koncert Ivane Kovač u 22 sata.

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background