Polugodišnje izvješće rada gradonačelnika Drniša Josipa Begonje

- 11. veljače 2016.

Uređenje mlinice na Čikoli, izrada glavnog projekta za gradnju kanalizacijskog sustava u naselju Badanj, dobivanje građevinske dozvole za gradnju reciklažnog dvorišta u Drnišu, završetak projekta obnove fasada na obiteljskim stambenim objektima, izrada projektne dokumentacije za gradnju područnog odjeljenja Dječjeg vrtića u Drinovcima, opremanje polivalentne dvorane u Domu kulture u Drnišu – neki su od rezultata rada gradonačelnika Drniša Josipa Begonje a kojima se pohvalio u polugodišnjem izvješću svoga rada kojeg su drniški gradski vijećnici sinoć primili na znanje, s obzirom da se o njemu ne glasuje.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša gradonačelnik Begonja još je istaknuo i kako je potpisan sporazum sa Hrvatskim cestama o gradnji nogostupa na državnoj prometnici, u ulici Ivana Meštrovića. Nogostup će biti izgrađen od glavnog drniškog križanja lijevom stranom ulice do željezničkog kolodvora:
– “Što se tiče izgradnje kanalizacijskog sustava u naselju Badanj i njegovog priključenja na budući pročišćivač otpadnih voda sada smo u fazi čekanja građevinske dozvole, a lokacijsku dozvolu smo već dobili. Ovaj projekt prijaviti ćemo na natječaj fonda EU za ruralni razvoj.
Nakon podužih pregovaranja s Hrvatskim cestama, potpisao sam Sporazum o suradnji na gradnji odvodnje oborinskih voda te izgradnji nogostupa u ulici Ivana Meštrovića (koja u naravi čini dio ceste D-33). Izgledno je da bi nam glede sufinanciranja izgradnje fekalne kanalizacije za tu ulicu pomogle i Hrvatske vode, a projekt bi trebao biti uskoro gotov.

Tijekom ovog izvještajnog razdoblja došlo je do zastoja radova u realizaciji projekta na vodoopskrbi naselja Biočić i Miočić jer je izvođač radova prema informaciji našeg komunalnog društva došao u stanje predstečaja ili stečaja. Očekujem brzu reakciju Hrvatskih voda VGO Split glede daljnjeg nastavka radova na vodoopskrbi tih sela. Prema obećanju iz HV VGO Split, direktora Mirka Duhovića izgledno je da se radovi nastave tijekom travnja ove godine.

Dobili smo građevinsku dozvolu za izgradnju reciklažnog dvorišta kojeg sukladno zakonskim odredbama kao JLS trebamo imati, a koje bi se sufinanciralo sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Koncem prošle godine, dodao je, završeno je uređenje ulica u predjelu Meterize u Drnišu koje je sufinancirano od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Grada Drniša.
– ” U ovom razdoblju također, izrađen je glavni projekt za izgradnju hidrantske mreže u poduzetničkoj zoni u Drnišu, koji je sufinanciran sa sredstvima Ministarstva graditeljstva.
Krajem godine nabavili smo 1.200 kanti za odlaganje komunalnog otpada, a nabavka je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Drniša.
Na ovaj način Grad Drniš posredstvom komunalnog društva Gradska čistoća Drniš uključio se u program prikupljanja otpada od „vrata do vrata”.
Obavljeno je uređenje platoa ispred mrtvačnice na groblju u Badnju, postavljanjem betonskih ploča.
Završena je realizacija projekta obnove fasada na obiteljskim stambenim objektima za što su sredstva posredstvom Grada bila osigurana od strane Fonda u visini preko 942.000,00 kuna.

Završeno je i uređenje teniskog igrališta na Podvornici kojim upravlja Zajednica sportova Grada Drniša, te je prema njihovim podacima tijekom ljeta/jeseni osnovana „mala škola tenisa” koja je imala je 30-tak polaznika mlađih od 15 godina.
Izrađen je prijedlog novog Plana gospodarenja otpadom za Grad Drniš kojeg moramo donijeti sukladno zakonskim propisima. Ovih dana prijedlog Plana bit će ponuđen na javnu raspravu.
Nakon određenih korekcija u projektu od strane Konzervatorskog odjela Šibenik, raspisan je javni natječaj za izvođenje radova na uređenju vodenice u kanjonu Čikole, te je obnova iste prema projektnoj dokumentaciji tijekom prosinca, završena.
Također, u tijeku su završni radovi na uređenju šetnice, vidikovca i izgradnji ZIP-line-a iznad kanjona rijeke Čikole .
U rujnu smo održali drugi Međunarodni festival pršuta na kojem su bila 32 izlagača suhomesnatih proizvoda.
Ugovorili smo nabavku multifunkcionalnog komunalnog vozila čija je vrijednost oko 1.277.000,00 kuna, koje se sufinancira od strane Fonda s oko 947.000,00 kuna.
Obavili smo energetski pregled i certificiranje kompletne javne rasvjete na području Grada Drniša koja nam je s 59% sufinancirana od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Tijekom listopada i studenog realiziran je projekt opremanja stolicama, zastorima i ekranom polivalentne dvorane u Domu kulture u Drnišu, koji je sufinanciran od strane Ministarstva kulture.
Također, u istom razdoblju završili smo i s uređenjem velike gradske vijećnice.

U cilju pripreme dokumentacije za prijavu na natječaj za financiranje projekata iz fonda za regionalni razvoj EU kao „Integrirani program objedinjavanja kulturne baštine Grada Drniša”, u prosincu smo sklopili Ugovor o suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita, s ciljem da se prijave 4 projekta i to nepokretna kulturna dobra.
U prosincu smo pokrenuli postupak za ostvarivanje prava na naknadu za korištenje nekretnina od strane infrastrukturnih operatera (HT-a)” kazao je predstavljajući svoj rad gradskim vijećnicima gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Foto: arhiva Radio Drniša


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background