Iz Fonda za sufinanciranje EU projekata – Gradu Drnišu odobreno 558.000 kn bespovratnih sredstava

- 10. veljače 2016.

Foto: arhiva

Iz sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, odobrio je Gradu Drnišu 558.000 kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje dijela sredstava koja je Grad iz svog proračuna izdvojio za provedbu drniškog projekta „Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka”.
Početkom rujna prošle godine Grad Drniš javio se na javni poziv Ministarstva za sufinanciranje sredstava koja je Grad izdvojio iz svog proračuna za realizaciju ovog velikog drniškog projekta, koja iznose gotovo 698.000 kuna, kazao nam je gradonačelnik Josip Begonja. Iznos u kojem Ministarstvo sudjeluje u sufinanciranju vlastitog učešća korisnika utvrđuje se prema troškovima koji su ovjereni nakon 1. siječnja 2015. godine od relevantnog tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova nadležnog za kontrolu prihvatljivosti izdataka u okviru Ugovora o EU projektu , te prema indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave, pojašnjava gradonačelnik Begonja.
Kako se ovaj projekt sufinanciran iz EU fondova provodi na području Grada Drniša, koji je razvrstan u II. skupinu jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti, iz spomenutog Fonda pokrit će se 80% ukupnog vlastitog učešća. Realizacija odobrenih sredstava te međusobno reguliranje prava i obveza utvrdit će se ugovorom o dodjeli sredstava koje će sklopiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Grad Drniš.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian