Uređuje se potok na gradskom groblju

- 9. veljače 2016.

Foto: Gradska čistoća

Kako bi grad, a i područje koje mu pripada, bilo ljepše valja se, s vremena na vrijeme, pozabaviti nemalo važnim poslovima poput obnove i uređenja postojećih objekata i površina. Tako je došao red i na uređenje korita potoka Jablanac, onog malog potočića koji teče kroz groblje svetog Ivana u Badnju.
Hrvatske vode u sklopu redovnog održavanja financiraju uređenje korita potoka, kako kazuje Zdenka Jerković, stručna suradnica za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Grada Drniša. Naime, inicijativa za uređenjem korita potekla je iz uprave Grada u rujnu 2013. no, budući da je potok u nadležnosti Hrvatskih voda, upravo ta institucija odlučuje kad i gdje će provoditi radove poput ovoga.
Izvođač radova, tvrtka Bormil iz Šibenika, neće dirati u mjere i dimenzije korita jer se dio potoka koji teče kroz groblje nalazi u zaštićenoj gradskoj zoni. U pitanju je samo “rekonstrukcija postojećih gabarita: dotrajalo će se kamenje ukloniti, a ono koje se porušilo vratit će u prvobitno stanje. Također, popravit će se most koji spaja stari i novi dio groblja”, zaključuje Jerković.
Prva faza izvedbe započela je krajem 2015. a završna faza bi trebala biti dovršena u ovoj godini.

Foto: Gradska čistoća

Foto: Gradska čistoća

Foto: Gradska čistoća


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background