Pohvala za Naj akciju 2021: “Sijemo i sadimo, novi život gradimo” OŠ Drniš

- 27. prosinca 2021.

Projekt “Sijemo i sadimo, novi život gradimo” koji provodi Osnovna škola “Antuna Mihanovića Petropoljskog” iz Drniša, zajedno sa svojim područnim školama u Oklaju, Drinovcima, Siveriću i Gradcu, a pod vodstvom Učeničke zadruge “Smrika” i voditeljicom Anitom Cotom dobio je pohvalu Društva Naša djeca za Naj akciju u 2021. godini.

Projekt je Grad Drniš prijavio na natječaj kojeg svake godine objavljuje Savez društava Naša djeca za gradove i općine sudionike programa “Gradovi i općine prijatelji djece”.

Akcija je predstavljena u Zagrebu na tradicionalnom svečanom godišnjem druženju.

Glavni cilj ovog projekta je potaknuti učenike na razmišljanja o održivom razvoju i životu na zemlji u novo doba urbane hortikulture.

Važan dio projekta bit će izrada edukativne brošure “DIVLJE JESTIVO VOĆE: prikupljanje darova prirode bez štete” u cilju očuvanja starih sorti voća iz naših krajeva poput oskoruše, kupine, drinine, trnine, praske, smokve, žižule, murve, šipka, vinike, dunje i sl.

Grad Drniš je podržao ovaj hvale vrijedan projekt, te je donirao potreban materijal, sjeme i alatke, uz pomoć kojih se ovaj projekt provodi. Realizacija je započela 4. listopada ove godine.

Kroz radionice “vrtlarenja” djeca stječu odgovornost za druga živa bića, te grade kvalitetnije međusobne odnose.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian