Kreće izgradnja obilaznice Drniša – Hrvatske ceste uvrstile je u plan za 2022.!!

- 18. siječnja 2022.

U Plan nabave Hrvatskih cesta za 2022. godinu uvrštena je izgradnja I i II faze drniške obilaznice u ukupnoj vrijednosti od 110.289.900,00 kuna. Konačno!

Pitanje je to od velike važnosti za Drniš a kojeg je gradonačelnik Drniša i saborski zastupnik Josip Begonja više puta apostrofirao za saborskom govornicom te u rujnu 2021. godine i javno uputio prema ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću da bi potom od ministra u listopadu stiglo obećanje – koje se obistinilo.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja:

 

Na pitanje što će izgradnja obilaznice značiti za Drniš – gradonačelnik Josip Begonja je odgovorio:

 

Lokacijskom dozvolom predviđene su tri faze provedbe projekta, prva u duljini od 2,3 kilometra, s procijenjenom vrijednosti od 27 milijuna kuna, druga u duljini od 4,5 kilometara, vrijedna 77,5 milijuna kuna, dok treća faza uključuje trokrako križanje na državnu cestu D33 do izgradnje punog profila brze ceste, istočni most Čikola i krak 2 čvorišta Drniš duljine 2,3 km, s procijenjenom vrijednošću od 76,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Begonja:

 

Prva i druga faza stavljene su u Plan nabave za četvrti kvartal ove godine kada bi trebali biti raspisani natječaji za izvođenje radova.

Procijenjena vrijednost radova u sve tri faze je 181 milijun kuna bez PDV-a.

Foto – Mario Sučić


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background