Po prvi puta organiziraju se maškare u Gradcu!

- 21. veljače 2019.

Općina Ružić ove godine po prvi put organizira proslavu pokladnih svačanosti i izbor najboljih maškara ili po domaći rečeno – „mačkara“.
Najbolje mačkare Petrova polja, Svilaje i Moseća odmjerit će snage u Domu kulture u Gradcu u nedjelju, 03. ožujka ove godine.

Mačkarane skupine će se okupiti na igralištu Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropljskog u Gradcu u 15.00 sati odakle će šarolika povorka krenuti u defile do nekoliko stotina metara udaljenog Doma kulture gdje od 15.30 do 17.00 sati ružićke mačkare odmjeriti snage i pokazati tko je najduhovitija ili možda najprovokativnija skupina ove godine.
Nakon izbora najbolje skupine i dodjele nagrada, mačkare i posjetitelji će se nastaviti družiti i zabavljati dok im ne dosadi.

Za najbolje su osigurane nagrade i to:
1.000 kuna za prvo mjesto,
700 kuna za drugo i
500 kuna za treće mjesto.
Sve ostale mačkare dobit će vrijedne poklon bonove utjehe.

Prijave mačkaranih skupina primaju se do petka, 01. ožujka na broj 091/4333-587, a prilikom prijave potrebno je navesti naziv mačkarane skupine, naslov točke koju će izvoditi te izbor glazbe koja će pratiti njihov nastup.

Mačkarane skupine trebaju imati najmanje pet članova, a njihov nastup treba trajati najmanje dvije, a najviše pet minuta.

Iz Općine Ružić pozivaju sve petropoljce, ali i žitelje susjednih općina i grada Drniša, kako one najmlađe tako i one starije i iskusnije, da se prijave za sudjelovanje na prvim organiziranim mačkarama u Općini Ružić.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background