U Puljanima ove subote 10. Susret sa lokalnim stanovništvom

- 21. veljače 2019.

U konferencijskoj dvorani Eko kampusa ‘Krka’ u Puljanima ove subote, 23. veljače 2019. godine u vremenu od 10 do 12 sati održat će se 10. Susret s lokalnim stanovništvom, najavljeno je iz Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

Susreti tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku organiziraju se u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja.

Predavanje o mogućnostima i uvjetima proizvodnje ekološkog mlijeka te procesu izrade sira održat će Dubravka Kaić, viša stručna savjetnica za stočarstvo iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, podružnice Knin. Sa početkom u 10 sati.

Na 10. susretu će se zaprimati i prijave za petodvenu radionicu o sirenju koju će u Puljanima od 25. veljače do 1. ožujka, također održati Dubravka Kaić.

Po završetku predavanja u Puljanima u subotu, 23. veljače slijedi radionica rezidbe masline i vinove loze u masliniku i vinogradu u Brištanima na Miljevcima od 13 do 15 sati.
Radionicu rezidbe održat će Jakša Rošin i Stipan Ivić s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. 
Okupljanje maslinara i vinogradara je kod kružnog toka Brištane u 13 sati.

Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu programa Natura 2000 područja te kako bi se stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian