IN MEMORIAM: Mladen Bukarica 1948. – 2019.

- 17. veljače 2019.

Mladen Bukarica bio je sinonim za ‘Rudara’ iz Siverića. Jedno bez drugog nije išlo, i tako četrdeset i pet godina.

Sve dok prošle subote, 16. veljače 2019. godine, umoran i iscrpljen od kratke, teške bolesti, nije po posljednji put sklopio svoje oči. Prerano, u 71. godini života.

Vijest se munjevito proširila njegovim Siverićem, drniškim krajem, cijelom županijom. Malo je vjerujemo onih koji nisu zastali na trenutak i osjetili gubitak čovjeka. Takvih entuzijasta, zaljubljenika u nogomet, u svoj kraj, sve je manje među nama.

I nema sigurno nikoga tko odmah nije pomislio na ‘Rudara’.
Na klub u koji je Mladen Bukarica utkao cijeloga sebe, svoje najbolje godine, svoje znanje, svoju dušu. Otišao je njegov dobri duh.

Teško je zamisliti i Siverić i ‘Rudara’ bez Mladena.
I jednako je teško svesti njegovu osebujnu ličnost na nekoliko redaka teksta. Svi koji su ga poznavali, slagali se s njim ili ne, morali su poštovati veliku ljubav koju je gajio prema svom malom klubu. Njegova strast malo koga je ostavljala ravnodušnim.
Dugogodišnji tajnik, a posljednjih devet godina i predsjednik kluba, iznalazio je rješenja za opstanak ‘Rudara’ i kad se to činilo nemogućim.

Član uprave NK ‘Rudar’ i tajnik kluba postao je 1974. godine. I ostao do 2010. godine od kada je obnašao dužnost predsjednika.
1986. godine u Siveriću je izgrađeno nogometno igralište i renovirane su klupske prostorije.
Bio je član Skupštine HNS-a, dopredsjednik (2011. – 2018.) Nogometnog saveza Šibensko kninske županije kojeg je i vodio godinu dana, nakon ostavke Željka Dulibića a do nedavnog izbora aktualnog predsjednika Josipa Bulata.
Dobitnik je Zlatne plakete HNS-a, nagrade Nogometnog saveza Splitsko dalmatinske županije, priznanja FIFA-e za volonterski rad u nogometu 2001. godine, priznanja Zajednice sportova Šibensko kninske županije, te niza drugih nagrada i priznanja.

Pamtiti ćemo ga po njegovom predanom radu i nesebičnom zalaganju, ostavljenim u nasljeđe budućim generacijama Nogometnog kluba ‘Rudar’.

‘El Presidente’ hvala Ti na svemu, počivaj nam u miru. Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Pogreb Mladena Bukarice obavit će se 18. veljače 2019. na mjesnom groblju Sv. Petra u Siveriću. Pogrebna povorka polazi ispred mrtvačnice na groblju u 15.30 sati.

Radio postaja Drniš obitelji Bukarica i NK Rudaru upućuje izraze duboke sućuti.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian