Petropoljska djeca kroz radionice učila o Ivanu Meštroviću

- 13. svibnja 2011.

Muzeji Ivana Meštrovića u suradnji sa Osnovnom školom Antuna Mihanovića Petropoljskog – područnog odjeljenja Ivana Meštrovića u Gradcu – započeli su ovoga tjedna sa edukativnom radionicom “Mali Meštar” koja je namijenjena nižim razredima osnovne škole te vrtićkoj skupini “Ježići”.

Radionica je započela skupnim posjetom kompleksu crkve Presvetog Otkupitelja – grobnici obitelji Meštrović. Nakon što ih je voditeljica programa, muzejska pedagoginja Iris Marinović, upoznala sa djelima Ivana Meštrovića i tehnikama crtanja, djeca su zajednički sudjelovala u crtačkoj radionici u kojoj su reproducirali one motive koji su ih najviše impresionirali.

Radionica je odrađena unutar samog Mauzoleja, a djeca su reproducirala motive njegova interijera. Po povratku u školu vodteljica programa je djecu upoznala se procesima, odnosno tehnikama nastanka različitih umjetničkih djela: Kako nastaje kip u drvu?, Kako nastaje kip u gipsu?, Kako nastaje kip u bronci? i Kako nastaje kip u kamenu?

Drugog dana djeca su u glini reproducirala Meštrovićeva najpoznatija djela, a zadnjeg dana programa dovršili su svoja prva umjetnička ostvarenja.

Svi dječji radovi bit će izloženi u zgradi škole u Gradcu 18. svibnja na Međunarodni dan muzeja.

 

mauzolej_djeca

Preuzeto sa www.opcina-ruzic.hr


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian