Peticijom građana sa 630 potpisa protiv ukidanja pošte u Siveriću

- 19. kolovoza 2011.

Nakon najave ukidanja poštanskog ureda u Siveriću predstavnici šest mjesnih odbora na području Grada Drniša – Siverića, Parčića, Tepljuha, Biočića, Miočića i Štikova prikupili su 630 potpisa građana koji se protive takvoj mogućnosti.

O gašenju poštanskog ureda u Siveriću, koji djeluje posljednjih 125 godina, već se mjesecima spekulira.

Prošle godine dva obližnja naselja, Kadina Glavica i Kanjane, koja su administrativno pod Gradom Drnišom a pripadali su Pošti Siverić, bez obrazloženja preusmjerena su na Poštu Ružić u susjednoj općini, unatoč negodovanju tamošnjih žitelja, kazano je sinoć u Siveriću na konferenciji za medije, na kojoj je sudjelovalo svih šest predsjednika mjesnih odbora te dvojica gradskih vijećnika Drniša, Joško Bukarica i Dušan Njegić.

Pošta u Siveriću otvorena je daleke 1886. godine, naglasio je vijećnik Bukarica dodajući kako je to prvi poštanski ured na drniškom području. 1956. godine Siverić je bio općina i imao je preko 2 tisuće zaposlenih. Organizatori peticije istaknuli su kako ne žele da pošta u Siveriću doživi sudbinu Općinskog suda Drniš, Trgovačkog suda Šibenik i drniškog pogona Bramac koji su svi nedavno zatvoreni.

Na području sela koja koriste usluge pošte u Siveriću prema zadnjem popisu stanovništva živi više od tisuću građana. Nakon ukidanja siverićke ambulante i željezničke postaje žitelji tih sela odlučni su u borbi za opstanak pošte.

Sa ciljem očuvanja ureda u Siveriću peticija građana bit će poslana Upravi Hrvatskih pošta.

siveric_1

siveric_2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian