PD Promina organizira 7. Planinarsku školu

- 17. siječnja 2018.

Planinarsko društvo Promina organizira 7. Opću planinarsku školu koja je osnovni oblik obrazovanja planinara za sigurno i ugodno kretanje planinom.

Opća planinarska škola temelj je i uvjet za škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinizam, speleologija, vodička služba, markacistički). Gradivo škole temelji se na programu Hrvatskog planinarskog saveza, a podijeljeno je u dvije cjeline: teoretsku i praktičnu (vježbe u planini tijekom vikenda).
Gojzerice, ruksak i štapovi osnovna su oprema potrebna za pohađanje škole, a ostala oprema se upotpunjuje postupno sa stjecanjem planinarskog iskustva.

Praktični dio se sastoji od vježbi koje se izvode na cjelodnevnim izletima subotom ili nedjelom. Teoretski dio sastoji se od predavanja koja će se održavati četvrtkom u prostorijama PD ”Promine” (ul. Antuna Mihanovića 9a – prizemlje zgrade šestice) s početkom u 19:00h. Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, članovi HGSS-a.

Polaznici škole mogu biti isključivo članovi osnovnih planinarskih udruga članica HPS-a s plaćenom članarinom za tu godinu i s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja. Polaznici koji nisu članovi nekog planinarskog društva imaju mogućnost učlaniti se u PD ”Promina”Drniš.

Po završetku predavanja i vježbi polaznici škole polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali barem 60% vježbi i predavanja. Polaznicima koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi – priopćili su iz PD Promina.

Broj sudionika je ograničen!
Prijaviti se možete putem prijavnice na PD Promina
Sve informacije o školi i upisima možete dobiti na e-mail: pd.promina@gmail.com i kod voditelja škole Tomislava Jerkovića na br. mobitela 098 177 6924


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian