Besplatne turističke ture za građane ove nedjelje 14. siječnja

- 12. siječnja 2018.

U sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju” Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u gotovo 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

U Šibensko-kninskoj županiji razgledi su organizirani u:

 – Drnišu kod spomenika Vrelo života
 – Šibeniku kod spomenika Petru Krešimiru IV.

 – Kninu kod spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95.”

Kontakt: Tina Biluš 099/684 1016

Ovom akcijom se želi na drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, budući da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije.

Također se želi ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

U ime Upravnog odbora Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik, Tina Biluš poziva sve građane Šibensko-kninske županije da prisustvuju besplatnim razgledima gradova koji će se održati 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”.

 

 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background