Panel rasprava RURALNI TURIZAM – BRENDIRANJE ZALEĐA

- 31. kolovoza 2017.

Sutra se povodom 4. Međunarodnog festivala pršuta u velikoj gradskoj vijećnici u 10 sati održava panel rasprava ruralni turizam – brendiranje zaleđa. Radi se o raspravi na kojoj će se govoriti o brendiranju Drniša kao turističke destinacije.

 -Svjedoci smo da iz sezone u sezonu sve više turista navraća u dalmatinsko zaleđe, međutim tim turistima treba ponuditi nekakve sadržaje, odnosno brendirati to područje i stvoriti nekakav autentični integrirani proizvod, tj. priču na kojoj bi se temeljio turistički razvoj i omogućio razvoj turističkog potencijala u dalmatinskom zaleđu.  -kazala nam je Ivana Sučić pročelnicom upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti grada Drniša

Veliku ulogu u tome ima i sam grad kazala je pročelnica te dodala -Zadatak lokalne samouprave je stvaranje turističke infrastrukture, sadržaja koji bi omogućili duži boravak turista u kućama za odmor, apartmanima i sl., a grad Drniš dosta ulaže u razvoj i prijavljuje se na natječaje za financiranje iz fondova Europske unije. – kazala je pročelnica Sučić.

Raspravu nam je najavila i direktorica turističke zajednice grada Drniša Josipa Čupić -Mi smo jedna od četiri institucije panelista koji će sudjelovati na radionici uz županijsku turističku zajednicu, razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije i predstavnike županije. Tema koja se prigodno nametnula je brendiranje zaleđa i svatko od nas iz svog kuta gledanja će iznijeti nekakav razvojni trenutak u smislu brendiranja zaleđa u vidu ruralnog turizma, proizvodnje ruralnih proizvoda i općenito života na ovom ruralnom prostoru. Govorit ćemo i o stanju danas, gdje smo i u kojoj fazi s obzirom na kontekst i okruženje, u kojoj fazi je naša županija u svemu tome i kakve nam sve mogućnosti stoje na raspolaganju, kako na najbolji način iskombinirati zapravo sve napore koji se rade na svim razinama sa aspekta svih institucija da bi se dobio maksimalan učinak. – kazala je direktorica Čupić.

Dodala  je da se radi o raspravi na koju su pozvani svi koji se bave turističkom djelatnošću -Rasprava je za sve koji se bave proizvodnjom ili uslugama u smislu ruralnog turizma, a moći će dobiti konkretne informacije o predstojećim mjerama koje će predstaviti županijska razvojna agencija, a zapravo da se upoznaju i s radom drugih agencija, projektima koji su u toku s aspekta grada Drniša i naporima koji se rade na razini županije i turističke zajednice na brendiranju i kreiranju turističkih proizvoda i plasiranju odgovarajućih informacija na prave tržišne kanale. – kazala je direktorica Josipa Čupić.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background