Ove subote 15. ‘Miljevačke užance’

- 14. lipnja 2018.

U prigodi 26. obljetnice oslobođenja Miljevaca u Domovinskom ratu Kulturno umjetnička udruga “Miljevci” priređuje program pučkih pjesama I plesova pod nazivom “Miljevačke Užance 2018”, koje se jubilarno održavaju po 15. put.

„Miljevačke užance“  ispunile su svoj cilj time što su na mlađe naraštaje prenijeli dio tradicijske kulture gdje djeca iz osnovne škole dolaze svaki tjedan  na uvježbavanje miljevačkih pjesama I plesova.  Baštinska kultura Miljevaca je na taj način dobila jednu veću dimenziju.

Ove godine se očekuje dosta raznolik i bogat program gdje će posjetitelji moći poslušati i pogledati gostujuća društva koja će doći uveličati 15.“Miljevačke Užance“  a time i 26. obljetnicu oslobođenja Miljevaca.

Ovogodišnje  “Miljevačke užance”  imati će čast otvoriti“Miljevački tići” koji će se pismom i kolom miljevačkog kraja predstaviti publici.

Na ovogodišnjim “Miljevačkim Užancima” uz kulturno umjetnički kud  udruge „Miljevci“ nastupit će gosti Kud “Mak”- iz Trnovca iz Varaždinske županije, zatim KUD “Dubrava”  iz Dubrave kod Šibenika koji je domaće društvo, a u goste po prvi put stiže KUD “Ante Zaninović” iz Kaštel Kambelovca iz Splitsko dalmatinske županije.

Iznenađenje pripremaju plesači i plesačice iz kulturno umjetničke udruge „Miljevci“ koji će pred sam kraj programa izvesti koreografiju “Geni, geni kameni” .

Po završetku folklornog programa u župnom dvorištu za sve sudionike i uzvanike održat će se prigodni domjenak.

Program se svake pa tako i ove godine održava u Športskoj dvorani  Osnovne  škole „Stjepan Radić“ u Drinovcima s početkom u 20 sati.

Pozivaju se svi ljubitelji kulturne baštine da dođu i uveličaju ovaj događaj.

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian