9. Festival sira u petak na Poljani

- 14. lipnja 2018.

Ured HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu, uz suorganizatora Grad Drniš, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i ove godine organizira Festival sira koji će se na drniškoj Poljani održati 15. lipnja, s početkom u 17 sati.

Tradicionalnom manifestacijom devetu godinu zaredom nastoji se obuhvatiti sve čimbenike razvoja mljekarske i sirarske proizvodnje, od samih obiteljskih gospodarstava – proizvođača mlijeka i sira, kao i velikih prerađivača, nadležnih stručnih službi, znanstvenih institucija, ali i državne i lokalne uprave, sve s ciljem stvaranja vodeće tradicionalne manifestacije u proizvodnji sira na ovom području, a i šire.

I ove godine, u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu provedeno je ocjenjivanje sireva, a u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju tog istog dana najavljena je i radionica sa početkom u 14 sati i 30 minuta  u Maloj gradskoj vijećnici grada Drniša.

Za sve posjetitelje i goste ove manifestacije organizirati će se i prigodni zabavni program,  uz svirku Golden Royal banda.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background