Otvorena šetnica u kanjonu Čikole duga 250 m

- 20. svibnja 2014.

Gradonačelnik Josip Begonja i župan Goran Pauk danas su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili drnišku šetnicu uz korito rijeke Čikole.

Foto: Tome

Šetnica je uređena starom stazom što vodi od mosta na Čikoli u ulazu u grad do razrušene mlinice u sklopu projekta „Od mlinice do mlinice”. Uz župana i gradonačelnika, svečanom otvaranju nazočila je i Anita Babačić Ajduk ravnateljica županijske Javne ustanove Zaštićene prirodne vrijednosti, Drago Matić ravnatelj Javne ustanove Razvojna agencije Šibensko-kninske županije, Ante Galić predsjednik Gradskog vijeća , Josipa Čupić direktorica TZ Drniš,kustosi Gradskog muzeja Drniš te predstavnici izvođača radova.

Vrijednost projekta je 53 tisuće kuna, od čega je 33 tisuće kuna iz proračuna Grada Drniša ,a preostalih 20 tisuća kuna izdvojila je Šibensko-kninska županija. Šetnica je zapravo uvertira u druga dva veća projekta koja bi se uskoro mogla početi realizirati na širem drniškom području. Riječ je o projektu „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka”,te uređenju turističke infrastrukture na dijelovima rijeke Čikole , koji će se najvećim dijelom sufinancirati iz sredstva Europske unije. Gradonačelnik Begonja kaže:

{play}images/audio2/begonja_200514_1.mp3{/play}

Župan Goran Pauk kazao je da mu je ovo prvi put da otkriva izbliza kanjon Čikole , no ističe da Županija je i dosada nastojala turistički približiti i područja Zagore koja su manje turistički eksponirana :

{play}images/audio2/pauk_200514.mp3{/play}

Anita Babačić Ajduk ravnateljica županijske Javne ustanove Zaštićene prirodne vrijednosti,istaknula je da na području Šibensko kninske županije sedam je značajnih krajobraza, dva spomenika prirode i preko 60 lokaliteta ekološke mreže. Ističe da upravo njihova je zadaća zaštiti područja poput kanjona Čikole koji je već 50 godina uključen u zaštićene krajobraze:

{play}images/audio2/babacic_2005.mp3{/play}

Radove je obavlja drniška tvrtka “Punat građevinski obrt”. Šetnica je uređena u dužini od 250 metara, što se uredilo inženjer Ivan Pamuković koji je vodio radove istaknuo je :

{play}images/audio2/pamukovic_200514_1.mp3{/play}

Ivan Pamuković kaže da je cijela staza bila toliko obrasla kad su krenuli u njeno uređenje, a samo zahvaljujući Drnišanima koji žive uz kanjon uspjeli su je trasirati . Svima koji se upuštaju u slične radove poručio je :

{play}images/audio2/pamukovic_200514_2.mp3{/play}

Sutra bi se trebao precizirati datum potpisivanja ugovora za veliki drniški turistički projekt vezan uz Čikolu i Krku, a novi turistički sadržaji značiti će i zajedničku turističku valorizaciju cijelog drniškog područja , najavio je gradonačelnik Josip Begonja :

{play}images/audio2/begonja_200514_2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background