Otvorena izložba “Lugareva kuća”

- 22. siječnja 2016.

Foto: Marija Lojić

U novom posjetiteljskom centru Visovačka kuća Kuželj na Stinicama danas je svečano otvorena izložba „Lugareva kuća”.

Svečanost otvorenja izložbe održana je u povodu 31. rođendana Nacionalnog parka „Krka”, koji se obilježava 24. siječnja.
Otvorenju su između ostalih prisustvovali pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep, gradonačelnik Drniša Josip Begonja te predstavnici županijskih obrazovnih ustanova, zaštićenih područja i turističkih zajednica, crkvene vlasti, učenici Osnovne škole Drinovci, a u prigodnom programu nastupila je ženska klapa Skradinke.

„Ovo je još jedan korak Krke u onom smjeru u kojem želi ići, a to je valorizacija i razvoj cijelog njezinog toka. Razvoj infrastrukture koja će na cijelom području, koje je jednako lijepo ali manje poznato, privući ljude i biti razvoj cijelog okolnog kraja”, kazao je u svom obraćanju ravnatelj JU NP „Krka” Krešimir Šakić.

Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja kazao je kako završetak ovog centra daje dodatnu kompoziciju i sadržaj cijelom projektu „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka” kojeg Grad Drniš provodi sa svojim partnerima te se zahvalio bivšoj i sadašnjoj upravi NP „Krka” koja je prepoznala da Park treba imati svoje sadržaje od izvora do ušća. „Uvjeren sam da će u ovoj godini ali i u godinama ispred nas neki drugi projekti dati također nove sadržaje i nove kvalitete i na taj način privući turiste u ovaj dio Nacionalnog parka koji prostorno pripada Gradu Drnišu”, kazao je Begonja.

Ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode otvorenju je prisustvovao pomoćnik ministra Nenad Strizrep: „Sve ovo smo radili da se rastereti Skradinski buk i nadam se da će u budućnosti sve više ljudi posjećivati ovaj objekt i ovu stazu te naravno Roški slap i gornje tokove Krke koji su divni i zaslužuju pažnju”, kazao je Strizrep i dodao kako smatra da je došlo vrijeme da se ponovo pokrene inicijativa da se Krka stavi na popis svjetske UNESCO-ve baštine jer ona to svojom bezvremenskom ljepotom zaslužuje.

Dodajmo za kraj da sredstva uložena u projekt Visovačke kuće Kuželj iznose gotovo 3.000.000 kuna od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao iznos od 1.300.000 kuna.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background