Općina Unešić pomaže desetero svojih studenata

- 8. siječnja 2014.

Načelnik Općine Unešić Živko Bulat sa studentima je jučer potpisao ugovore o stipendiranju za akademsku 2013./2014. godinu.
Pet studenata dobivati će iz općinske blagajne po 500 kuna mjesečno.
Sveukupno Općina Unešić stipendirati će tako desetero svojih studenata jer njih pet već od prijašnjih godina je uključeno u program stipendiranja.

Riječ je o redovitim studentima koji ispunjavaju uvjete, da imaju prebivalište na području Općine Unešić, da njihove obitelji imaju podmirene sve obveze prema Općini, te da ne primaju neku drugu pomoć s osnove školovanja,
– “Unatoč ne tako blistavoj situaciji u općinskoj blagajni, jer proračun je u minusu oko 2,5 milijuna kuna, želimo pomoći našim studentima koliko možemo”, kazao nam je načelnik Općine Unešić Živko Bulat (HDZ).

Općina Unešić ujedno pomaže i srednjoškolcima. Sa područja Općine Unešić 46 je učenika koji srednju školu uglavnom pohađaju u Šibeniku. Mjesečna izdvajanja za srednjoškolce iznose 30 tisuća kuna mjesečno.
Naime, Vlada RH pokriva trošak mjesečnog prijevoza u visini od 75 posto pa je Općina na sebe preuzela preostalih 25 posto iznosa mjesečnog pokaza kako bi srednjoškolci u konačnici besplatno putovali, ali sufinancira i autobusnu liniju Autotransportu Šibenik svaki mjesec sa 20 tisuća kuna. Ukupno godišnje riječ je od oko 270 tisuća kuna.

Načelnik Živko Bulat i zamjenik Valentin Pranić sa studentima, foto: ŠIBENSKI LIST


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background