Općina Ružić kreće u treću fazu projekta “Zaželi”

- 8. prosinca 2022.

Načelnik Općine Ružić Dalibor Durdov potpisao je u srijedu, 7. prosinca 2022. godine 988.000 kuna vrijedan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi sretniju starost – Općina Ružić – faza III”.
Ugovor je na svečanosti u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani načelniku uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u prisutstvu ministra rada i mirovinskog sustava Marina Piletića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara.

Nakon uspješno provedene prve dvije faze projekta “Zaželi”, Općina Ružić aplicirala je 11. svibnja 2022. godine treću fazu projekta na otvoreni javni poziv, a nakon dugotrajne administrativne obrade, dana 6. prosinca 2022. godine donesena je odluka o dodjeli sredstava.

Projektom koji će se provoditi u sklopu treće faze projekta “Zaželi”, na rok od 6 mjeseci bit će zaposleno 20 žena iz ciljanih skupina koje će skrbiti o najmanje 120 krajnjih korisnika.

Inače, faza 3 zamišljena je kao šestomjesečna prijelazna faza provedbe ovog popularnog programa te bi nakon nje trebao biti objavljen javni poziv za 4. fazu koja će trajati najmanje tri godine.

Općina Ružić u najkraćem roku će krenuti u provedbu natječaja za zapošljavanje i poziva za iskaz interesa krajnjih korisnika, a predviđeni početak rada žena iz ciljanih skupina je 1. siječnja 2023. godine.

 

 

 

 

*plaćena promidžba


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian