Drniš i ove godine bez klizališta, kućica, koncerata ….

- 9. prosinca 2022.

Građani Drniša razočarani su što ni ove godine u Drnišu nema adventskih događanja. Za razliku od Knina i Šibenika u Drnišu nema ni klizališta, ni adventskih kućica, koncerata. Grad je pust, prazan, sve je gore i gore kažu:

 

Trodnevni ‘Advent u Drnišu’ 2018. i 2019. godine sa kućicama, svirkom uživo i nastupima djece, organizirao je na Poljani Radio Drniš, potom je stigla pandemija koronavirusa, koja se uvelike odrazila i na naše poslovanje te nemamo ni kadrovskih, ni financijskih mogućnosti kako bi se pored naše osnovne radijske djelatnosti bavili organiziranjem višednevnih manifestacija. Drago nam je međutim da smo makar te dvije godine donijeli malo blagdanskog šušura u grad i da ga se građani rado sjećaju.

Na naše pitanje upućeno Gradu Drnišu i Turističkoj zajednici Grada Drniša zašto oni nisu organizirali program po uzoru na susjedne gradove – dobili smo odgovor da su i kod njih razlog ograničena financijska sredstva.

Direktorica Turističke zajednice Grada Drniša Ivana Menđušić kaže da, uz nedostatak novca, zakasnili su na žalost i sa najmom kućica:

 

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja kaže da klizalište košta 150 tisuća kuna plus PDV, plus ostali troškovi a uz zabavni program dolazi se do iznosa od preko 250 tisuća kuna, a toliki iznos Grad u proračunu ipak nema, te da se puno toga poklopilo ove godine ali se rade planovi za sljedeću godinu:

 

Od pročelnice za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivane Sučić doznali smo što je to što se organizira za djecu:

 

 

Jedna jedina adventska kućica u Drnišu za sad je ispred Caffe bara Shine, sa fritulama i ostalom ponudom a  posjetio ih je i Sveti Nikola te darivao djecu, Tomislava Režić:

 

 

Pozdravljamo ovakve inicijative pojedinaca, bravo ‘Shine’.

Dodajmo na kraju da Drniš kako sada stvari stoje neće imati ni dočeka Nove godine na otvorenom ali bit će vatrometa.

Prizori iz susjednih gradova pa i šire ipak nas ostavljaju sa mišlju – bez obzira na razloge, Drniš je mogao bolje.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background