Oklajski dom za starije proslavio četvrtu obljetnicu rada

- 21. studenoga 2014.

Foto: Tome

Prije četiri godine otvoren oklajski Dom za starije i nemoćne osobe prigodnim programom obilježio je danas Dan doma . Proslavi Dana dom uz štićenike nazočili i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih , domova za starije iz Knina i Šibenika , Centra za socijalnu skrb Drniš i Knin, te kninskog Crvenog križa.
Vršiteljica dužnosti ravnateljice Doma, Senka Knežević , kazala je kakao su u protekle četiri godine ispunili očekivanja ne samo onih koji su tu našli ili će naći radno mjesto ili svoj novi dom, već i šireg zavičaja koji je dugo čekao da dom proradi i opravda ono što je u njega uloženo. Senka Knežević ističe da unatoč kapacitetu od 90 tak štićenika puno je zahtjeva koje ne mogu ispuniti, pa postoje duge liste čekanja .Danas na dom čeka 120 osoba sa šireg prostora Dalmacije:

{play}audio/senka_knezevic_211114.mp3{/play}

O korisnicima Doma brine 34 zaposlenih, od kojih je troje zaposleno ove godine .Optimalan broj bilo bi 44 zaposlenika. Još uvijek nedostaju četiri njegovateljice , dvije medicinske sestre, fizioterapeut i radnik na čišćenju okoliša. Unatoč tome svi zaposlenici daju sve od sebe, kako bi se štićenici osjećali kao kod kuće,kazala je S. Knežević.

Zgrada doma za brigu o starijim i nemoćnim osobama u Oklaju gradila se punih dvanaest godina . U samu gradnju i opremanje objekta potrošeno dvadesetak milijuna kuna. U Domu je danas smješteno 86 štićenika mahom sa šireg prostora Šibensko-kninske županije. Njih 20 tak najstarijih koji imaju preko 90 godina u Domu su od prvog dana. Ove godine primljeno je samo deset novih štićenika,što znači da su dobrog zdravlja , kazala je v.d. ravnateljica Senka Knežević. Oni najvitalniji i zaplesali na zabavi što je organizirana za njih .U prigodnom programu nastupila su prominska djeca iz susjedne osnove škole, Klapa Drniš i KUD Sv.Ilija Kljaci, a jedna skeč na temu života u domovima za starije izveli su i sami zaposlenici. Za bogat slavljenički stol pobrinulo se šest kuharica koje svakodnevno za štićenike pripremaju tri obroka. Proslava je započela molitvom uz blagdan Gospe od Zdravlja koju je predvodio prominski župnik fra Petar Pletikosa koji svake subote u domu služi svetu misu za štićenike.

 

Foto: Tome

Foto: Tome

Foto: Tome

Foto: Tome

Foto: Tome

Foto: Tome

Foto: Tome

Foto: Tome

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background