Prvo snimanje “Grdelina“ za CD

- 21. studenoga 2014.

Foto: Tea Marin

Mališani iz „Grdelina”, dječjeg zbora koji djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Drniš, upravo su snimili dvije pjesme na nosač zvuka koji će uskoro izaći kao kompilacija pjesama dječjih zborova sa Susreta dječjih zborova održanog u Splitu. Ova dvodnevna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Splita i Grada Splita okupila je desetak dječjih zborova iz Dalmacije te Zagreba, a naši „Grdelini „otpjevali su pjesmice „Šubi dubi dubi” i „Pravila” koje su sad snimljene na CD.

Dječji zbor “Grdelini „ već desetak godina okuplja generacije djece iz drniškog vrtića, kojeg vode odgojiteljice Renta Gaurina i Tea Marin. Zadnje četiri godine djeluju u okrilju Pučkog otvorenog učilišta.

Snimanje je upriličeno u tonskom studiju u Splitu u glazbenoj produkciji Lea Škare, sina Jovice Škare koji je i Pokrenuo Susret dječjih zborova i inicijator je snimanja ovog CD.Tijekom Domovinskog rata Jovica Škaro organizirao je dječji zbor „Prognanici” u kojem su pjevala i brojna drniška djeca smještena u splitskim hotelima ,a tri i pol desetljeća voditelj je popularnog dječjeg zbora “Srdelice”.

Foto: Tea Marin

Foto: Tea Marin

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background